10 rad, jak začít běhat

10 rad, jak začít běhat

Podzim je nejideálnější roční období na běhání. Venku je příjemně chladno, ale nemrzne. Využij krásného podzimního počasí a vyraz si zaběhat. Při běhání pročistíš hlavu, spálíš kalorie a zlepšíš fyzičku.

Běhání je super, jelikož jde dělat téměř kdykoliv a kdekoliv. Nepotřebuješ k tomu žádné speciální náčiní, pouze kvalitní boty a pohodlné oblečení.

Tipy pro začínající běžce

1. Uvědom si, proč to děláš a pro koho to děláš.

2. Pořiď si kvalitní běžeckou obuv.

3. Obleč se vždy tak, jako by bylo o pár stupňů více.

4. Kup si kvalitní funkční oblečení na běhání.

5. V chladnějším počasí si vezmi šátek, tunel nebo čelenku.

6. Ze začátku kombinuj rychlou chůzi a běh.

7. Nepřepal začátek! Stanovuj si menší cíle.

8. Nejdůležitější je správná technika běhu! Až poté se zaměř na rychlost a počet uběhnutých km.

9. Běhej pravidelně podle tréninkového plánu.

10. Dopomoz si doplňky stravy, které ti pomohou dosáhnout cíle.


Stáhni si svůj běžecký plán a rozeběhni se s Ladylab!

1. Dělej to pro sebe

Chceš začít běhat, protože běhají všichni a je to populární? To není zrovna ta nejsprávnější vnitřní motivace. Rozhodně ti ale neříkáme, že to nemáš zkoušet! Vyběhni ven a sama nejlépe zjistíš, zda je tento druh sportu pro tebe ten nejlepší. Nemusíš ani běhat maratony, běh je ideální způsob, jak si občas zpestřit trénink. Je to jen na tobě. Uvědom si, proč to děláš a pro koho to děláš. Pak už stačí jen úsměv na rtech a vyběhnout.

proměna

2. Pořiď si kvalitní běžecké oblečení

Nepodceň správný výběr bot. Mít kvalitní běžecké boty je důležité, koupit si je můžeš levně v e-shopu Decathlon. Vezmi si na sebe prodyšné spodní prádlo a funkční tričko a legíny. Platí, že by ses měla vždy obléct tak, jako by bylo venku o pár stupňů více. Při běhu se zapotíš, nemělo by ti být příliš vedro… V chladnějším období doporučujeme běžeckou bundu (větrovku) a zakrýt si hlavu čepicí nebo čelenkou. Super jsou také šátky nebo tunely na hlavu. Ladylab sportovní oblečení je kvalitní, pohodlné a také stylové. Při běhání ti to bude moc slušet!

Oblečení na běhání

3. Začínej s běháním postupně

Pro začátek si nestanovuj vysoké cíle, které by tě mohly odradit. Když se hned na první dobrou zničíš, další dny už nebudeš chtít vyběhnout. Nejprve začni s dlouhými a intenzivními procházkami, postupně přejdi do běhu. Přepálit start se rozhodně nevyplácí…

4. Kombinuj běh a chůzi

Začni tím, že budeš kombinovat rychlou chůzi s během. Není ostuda chvíli jít a chvíli běžet. Říká se tomu „indiánský běh“. Doporučujeme začít tak, že minutu poběžíš a minutu půjdeš svižnou chůzi. Hlavně nezastavuj a pokračuj dál.

Rady na běhání

5. Soustřeď se na správnou techniku

Zaměř se především na správnou techniku běhu! Není nad to zkonzultovat styl běhu s profesionálem. Později se zaměř na vytrvalost a až poté na rychlost, aby to tvé plíce bez problému udýchaly. Trasy můžeš postupně prodlužovat a měnit. Z rovinky se stanou kopečky a náročnější terén… Na běhání je úžasné, že se můžeš neustále zlepšovat.

6. Běhej pravidelně

Sestav si běžecký tréninkový plán a toho se drž. Nebudeš se zlepšovat, pokud půjdeš běhat nárazově jednou za uherský rok. Zařaď běh ideálně 2 – 3krát týdně. To je krásná pravidelnost, díky které na sobě budeš pociťovat změny.

7. Doplňky stravy na běhání

Dopomoct si můžeš také doplňky stravy. Nabízíme výhodný balíček Jdu běhat, kde najdeš nejúčinnější spalovač tuků FAT KILLER a nakopávač TURBO, který z tebe dostane maximum. Po tréninku si dáš vynikající protein s příchutí jahůdek, abys doplnila energii a vyživila svaly. K tomu získáš zdarma stylovou kšiltovku.

Je to jednodušší, než si myslíš. Nečekej na nový rok, nový měsíc nebo nový týden… prostě vyběhni. Za ten krásný pocit po překonání sama sebe to rozhodně stojí.

Doplňky stravy

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty