Nejlepší cviky na stehna

Nejlepší cviky na stehna

Trápí tě třepající se stehna? Trenérka Míša Mrázková si pro tebe připravila ty nejefektivnější cviky na stehna. Makej, ať jsou krásně štíhlá a pevná. Bude to sice pekelně pálit, ale tohle cvičení určitě zvládneš.

Zásobník cviků na stehna:

Tohle je to nejlepší cvičení pro hubená a pěkně tvarovaná stehna. Některé cviky jsou s vlastní vahou, na jiné budeš potřebovat odporovou gumu, ať to pořádně maká.

1. Dřep + výpad vzad

Správná technika: Dřepy a výpady jsou nejúčinnějšími cviky na stehna! Tohle je kombinace, při které to rozhodně ucítíš. Rozkroč nohy na šířku boků, špičky směřují dopředu. Při pohybu dolů tlač pánev směrem vzad a dolů. Dej si pozor, aby váha byla rozložena na celém chodidle, nikoliv na špičkách. Po dřepu se vrať do výchozí pozice a udělej výpad dozadu. Koleno by nemělo jít přes špičku a cítit bys měla stehno na přední noze, ne na té zadní. Z výpadu se vrať do výchozí pozice, udělej dřep a opakuj výpad vzad na druhou nohu. Toto počítej jako jedno opakování.

Počet opakování: 15


Dřep s výpadem technika

2. Výpad stranou

Správná technika: Zaujmi postoj na šířku boků. Pohyb začíná tím, že hýždě tlačíš směrem dozadu a zároveň ukročíš jednu nohu do strany a ohneš ji v koleni. Klesej co nejníže ti správná technika dovolí. Váhu drž na celém chodidle. Dej si pozor, abys držela rovná záda a koleno na stojné noze nesměřovalo dovnitř. Silou pokrčené nohy se vrať do výchozí pozice a cvik opakuj i na druhou nohu.

Počet opakování: 15x na každou stranu


Výpad stranou technika

3. Křížení vleže

Správná technika: Lehni si na záda a nohy natáhni kolmo ke stropu. Záda by měla být opřená o podložku a bříško drž aktivní. S nádechem nohy roznožuj, kam až ti to flexibilita dovolí. S výdechem nohy přibližuj zpátky k sobě silou vnitřních stehen a překřiž pravou nohu přes levou. Poté opět nohy plynulým pohybem roznož a s výdechem je táhni k sobě, tentokrát ale překřiž levou nohu přes pravou. Vyvaruj se příliš rychlým pohybům.

Počet opakování: 30x


Křížení vleže technika

4. Dřep s výskokem s odporovou gumou

Správná technika: Udělej klasický dřep s tím, že když se budeš vracet směrem nahoru, tak uděláš rovnou dynamický výskok. Aby to pořádně makalo, vezmi si na pomoc odporovou gumičku. Právě odporová guma je super pomocníčkem pro štíhlá stehna a krásně kulatý zadeček.

Počet opakování: 20x

dřep s výskokem technika

5. Rumunský mrtvý tah s odporovou gumou

Správná technika: Zaujmi postoj na šířku boků. Odporovou gumu si dej pod chodidla a drž ji rukama. Špičky směřují směrem dopředu. Kolena mírně pokrč a drž zpevněný střed těla. S nádechem se mírně předkloň maximálně tak, aby bylo tělo vodorovně. Záda musí být rovná, střed těla pevný a boky tlač vzad. S velkým výdechem zatni bříško, zadeček a zadní stranu stehen a vrať se zpět do výchozí pozice. Vyvaruj se přílišnému zaklonění a prohnutí beder.

Počet opakování: 15x



Rumunský mrtvý tah technika

Pokud chceš znát více účinných cviků na stehna, přidej se do VIP Programu. Profesionální trenérky pro tebe natáčí cvičební videa na všechny problematické partie. Ukážou ti správnou techniku cviků i počet opakování a navíc pro tebe máme i nadupané výzvy, aby sis udržela motivaci.

nejlepší cviky na stehna

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty