Tak tohle je nebe v hubě! Dokonalý proteinový crumble s domácí zmrzlinou. Ingredience si můžeš uzpůsobit dle vlastních preferencí. A výsledek rozhodně stojí za to. Mlsat se dá i zdravě.
SUROVINY (1. vrstva):
220 g zmraženého lesního ovoce
25 g čekankového sirupu
SUROVINY (2. vrstva):
70 g oříšků (nejlépe mix různých druhů)
40 g jemných ovesných vloček
40 g kokosové mouky
20 g čekankového sirupu
30 g másla
10 g vanilkového proteinu Ladylab
Na banánovou zmrzlinu:
3 banány
90 g polotučného tvarohu
30 g zakysané smetany
POSTUP:
Nejprve začneme přípravou zmrzliny. Banány si oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme zamrazit alespoň na hodinu. Poté je rozmixujeme s polotučným tvarohem a zakysanou smetanou. Hotovou zmrzlinu dáme do mrazáku alespoň na 4 hodiny.
Jakmile máme zmrzlinu hotovou, začneme připravovat crumble. Lesní ovoce smícháme s čekankovým sirupem a rovnoměrně rozprostřeme do menší zapékací mísy.
Poté si připravíme sypkou směs. Oříšky trošku pomeleme (ale ne úplně na mouku, stačí trošku, aby nám ve směsi zůstaly menší kousky oříšků). Přidáme ovesné vločky, kokosovou mouku, čekankový sirup, máslo pokojové teploty a vanilkový protein. Vše důkladně promícháme tak, aby se nám všechny ingredience spojily.
Připravenou směs rozprostřeme na lesní ovoce a pečeme při 170 stupních cca 20-25 minut. Po upečení podáváme ještě teplé s hotovou zmrzlinou.
TIP: skvěle chutná i se ZERO sirupem banán v čokoládě Ladylab