Nejlepší cviky na spodní břicho

Nejlepší cviky na spodní břicho

Trápí tě tuk v oblasti bříška? Zadarmo ten pekáč buchet mít nebudeš. Musíš začít pořádně makat. Fitness trenérka Míša Mrázková si pro tebe připravila ty nejefektivnější cviky na břicho. Inspiruj se a zařaď je do svého tréninku.

Jelikož spoustu z nás trápí právě spodní bříško, tyto cviky budou zaměřené především na tuto partii. Na fotkách můžeš vidět názorné ukázky cviků i popis správné techniky.


nejlepší cviky na spodní břicho

 
Cvičení na břicho:

Nůžky

Lehni si na záda na cvičební podložku a dej si ruce za hlavu. Pomalu zvedej nohy na střídačku. Spodní nohu měj tak nízko, jak ti dovolí správná technika. Platí, že bys měla cítit břišní svaly, nikoliv svaly zad.

 
cvik nůžky

Zvedání nohou

Lehni si na zem, zvedni nohy, ale záda nech položená na cvičební podložce. Celá záda by se měla dotýkat podložky, neodlepuj je! S nádechem dávej nohy směrem dolů, ať krásně cítíš bříško. S nohama nemusíš jít až úplně k zemi, jen tam, kam síla břišních svalů dovolí. Dej si pozor, aby zabíraly svaly břicha, nikoliv zádové svaly. S výdechem zvedni nohy opět nahoru. Ruce nech položené podél těla.

 
cvik zvedání nohou

Obrácené zkracovačky

Lehni si na záda na cvičební podložku a nohy pokrč. Ruce nech položené na zemi. S nádechem přitáhni nohy k hrudníku. Pracovat by měly břišní svaly, nikoliv svaly zádové. Poté nohy spusť ideálně až dolů, aby se paty nedotkly podložky.

 
cvik obrácené zkracovačky

Zvedání pánve

Polož se na podložku, natáhni nohy směrem kolmo ke stropu a odlepuj boky od podložky, jako by ses chtěla dotknout špičkami stropu. Nešviháme nohama za hlavu.

 
cvik zvedání pánve

Přítahy kolen v planku

Jdi do pozice planku. Hlavu drž v prodloužení páteře. Neměla bys být vyhrbená ani prohnutá. Drž záda rovná. Poté s výdechem přitáhni koleno rovně k hrudníku. Nohy takto střídej.


cvik přítahy kolen



Chceš znát další efektivní cviky na břicho a trénovat podle nejlepších trenérek v Česku a na Slovensku? Staň se členkou VIP Programu! Máme pro tebe super tréninkové plány, nadupané výzvy a stovky cvičebních videí.


Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty