Alkohol při hubnutí

Alkohol při hubnutí

Jak je to s alkoholem, když chceš zhubnout? Je potřeba se ho při redukci tuku úplně vzdát? Který alkohol má nejméně kalorií a kterému se raději vyhnout? Co udělá s naším tělem požití alkoholu? To a mnohem více se dozvíš v nadupaném článku o alkoholu.

 

5 pravidel při pití alkoholu

1. Nikdy nechoď pít nalačno. Dej si jídlo, abys něco vydržela a neskolila tě první sklenička.

2. Když budeš s alkoholem ve svém kalorickém přijmu počítat, nemusí pokazit tvé snahy o hubnutí. Sniž množství sacharidové přílohy na oběd a ušetři si nějaké ty kalorie.

3. Dej si pozor na občerstvení na party. Pokud přijdeš úplně vyhladovělá, je jasné, že se pustíš do chipsů, chlebíčků a dalších pochoutek.

4. Pij hodně vody. Během večera své tělo hydratuj a stejně tak ihned, když přijdeš domů. Předejdeš tak bolehlavu.

5. Hlavně si to užij! Zbytečně se nestresuj. Jednou za čas si užít party s kámošema a dát si dvě sklenky alkoholu, to není žádná hrůza. Jen by to nemělo být na denní bázi.

 

alkohol kalorie

Alkohol obsahuje prázdné kalorie

Kolik má alkohol kalorií? Budeš se možná divit, ale opravdu hodně. Navíc do těla nepřijmeš žádné živiny, proto se alkoholu přezdívá „prázdné kalorie“. Není lepší si dát pořádně výživné jídlo, které tě zasytí a uspokojí tvůj hlad než skleničku Prosecca?

 

Alkohol dehydratuje organismus

Ačkoliv piješ a piješ, alkohol tě dehydratuje. Proto doporučujeme zaměřit se i na nealkoholický pitný režim, když jsi někde na party. Nedostatek čisté vody není radno podceňovat. Uvidíš, že ti tvé tělo další den poděkuje, pokud budeš dostatečně pít vodu.

 

Alkohol zvyšuje chutě

Bohužel jde alkohol ruku v ruce také s přejídáním. Povzbuzuje nás k pořádné přežíračce. Najednou máme chuť na pořádně tučné jídlo s hromadou kalorií. To umí teda zkazit progres. Navíc i s vyšší hladinkou alkoholu v krvi klesá také motivace udržet své chutě na uzdě. Proto určitě nechoď pít hladová, ale už předem se nadlábni výživného jídla.

 

Narušené vstřebávání živin

Narušené vstřebávání živin? Má to logické vysvětlení: Tělo se soustředí na odbourání alkoholu, a proto se nedokáže vypořádat s metabolismem ostatních živin. To může být také důvod, proč se alkohol nekamarádí s hubnutím.

 
dieta a alkohol

Alkohol znesnadňuje regeneraci

Byla jsi cvičit a pak jdeš s holkami na skleničku? Připrav se na to, že regenerace nebude probíhat úplně tak, jak má. Tělo má hodně starostí s tím, aby se vypořádalo s alkoholem, ne s regenerací po tréninku. Pokud tě bude další den vše bolet, tak už víš, čím to je.

 

Alkohol zhoršuje kvalitu spánku

Také tvůj spánek utrpí po požití alkoholu. Další den budeš celá unavená, rozlámaná a rozhodně ne plná energie a motivace hubnout.

 

S kocovinou se špatně cvičí

Máš tréninkový plán? Dodržuj ho. Nenech se vykolejit. Dovedeš si představit, jak těžké bude jít cvičit po tom, co do sebe naházíš 10 panáků? Nenič si progres. Nepotřebuješ se opít do němoty, abys byla další den úplně nepoužitelná.

 

Alkohol a hubnutí nejsou kamarádi

Alkohol ti pravděpodobně naruší režim a tím klesne i motivace jít si za svou vysněnou postavou. Vždycky je nutné si říct: všeho moc škodí – a u alkoholu to platí dvojnásob.


hubnutí pití alkoholu

Kolik alkoholu je moc alkoholu?

Za střídmou konzumaci se považuje 2dcl 1krát týdně. Zdravý životní styl nejsou žádné zákazy a restrikce, ale zároveň nic se nemá přehánět. Pokud jsi každý týden v lihu nebo si dáš každý večer skleničku, určitě se to nedá považovat za nic zdravého pro tvé tělo.

 

Jaký alkohol pít při redukci?

Ideálně se jeví suché víno nebo vinný střik (2 dcl vína + voda). Právě tento druh alkoholu má nejméně kalorií, tudíž tvému progresu i nejméně uškodí.

 

Nevhodné alkoholické nápoje

Jsi zvyklá si dávat pravidelně v hospodě pivo a divíš se, že nehubneš? Taková dvě piva už mají hodnotu jednoho velkého hlavního jídla. Ty kalorie se pak nasčítají a ty nejsi v kalorickém deficitu, proto nehubneš.

Stejně tak by ses měla vyhýbat sladkým koktejlům, jako je Piňa Colada nebo rum s Colou. Pokud mícháš alkohol s limonádou nebo džusem, přijmeš další kalorie ve formě cukru do svého těla.

Vodka 96 kcal (1 panák)

Tequila 97 kcal (1 panák)

Suché víno 130 kcal (2 dcl)

Cuba Libre 180 kcal (2 dcl)

Pivo 200 kcal (0,5 l)

Cosmopolitan 218 kcal (2 dcl)

Mojito 312 kcal (2 dcl)


alkohol při hubnutí

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty