Věděla jsi, že houby portobello se díky velkému a pevnému klobouku dají použít místo housek do burgeru? Máme pro tebe recept na skvělé burgery ve fitness variantě, které si můžeš dopřát i v dietě.
SUROVINY (porce pro 4 osoby):
4 portobello
400 g hovězího mletého masa
Sůl, pepř
4 plátky čedaru
1 salát little gem
200 g baby brokolice
1 lžíce olivového oleje
Bylinky provensálský mix
1 lžíce másla
POSTUP:
Portobello si oloupeme a na kapce olivového oleje zprudka opečeme. Přihodíme na pánev bylinky a lžíci másla a chvilku přeléváme máslo přes houby. Sundáme z pánve a necháme okapat. Hlavně pracujeme rychle, aby houba nepovadla.
Z mletého masa si vytvoříme 4 kuličky a opravdu hodně vymačkáme vzduch, z nich tvarujeme placičky na burger. Opečeme je na kapce oleje velmi zprudka z obou stran. Stačí 2 minuty z každé strany. Na poslední chvíli položíme na burgery i plátek sýru.
Přivedeme si k varu osolenou vodu a hned vedle ní budeme mít připravenou mísu s ledovou vodou. Na 2 minuty vhodíme brokolici na vroucí vody a ihned hodíme do vody ledové.
Takto připravenou brokolici před servírováním opečeme na výpeku po burgeru.
Servírujeme osušený klobouk portobello, který lehce posolíme a na něj položíme list salátu, maso se sýrem a k němu brokolici.