I matka na plný úvazek může cvičit, stačí vtáhnout do děje partnera i děti

I matka na plný úvazek může cvičit, stačí vtáhnout do děje partnera i děti

To, že ses stala ženou v domácnosti i matkou zároveň, z tebe nedělá otroka plotny, vysavače ani žehličky. Manželské a mateřské povinnosti se dají skloubit s tvým volným časem i s cvičením, které tak miluješ. Pokud toužíš po tom, abys vypadala sexy vedle kočárku, když smažíš řízky u sporáku i při manželských „povinnostech“, my tě při tvých snahách podržíme. I ty totiž můžeš být láskyplnou maminkou, výbornou kuchařkou i sebevědomou ženou, která se sama sobě líbí. Zvládnout cvičení na mateřské není jednoduché, ale my ti fandíme – a snad aspoň trošku pomůžeme k tomu, aby sis lépe uspořádala čas.

Vyžeň partnera z gauče

Udělej si ze svého muže sparing partnera ve fitku nebo třeba při běhání. Slaďte outfit a vyrazte na cestu za super postavami! A protože řada sportovců už ví, že ve dvou se to fakt líp táhne, přibývá sportů, na které jeden prostě nestačí. Vyzkoušet můžete třeba párovou jógu, která posílí jak mužské, tak ženské tělo. Nenechte se ale zmást pomalejšími pohyby, dá vám pořádně zabrat.

Máte-li starší dítě, pusťte se rovnou ve třech do akrojógy. Rozdělte si role, jeden by měl být v pozici báze, druhý v pozici letce a třetí má roli spottera, který chrání letce před pádem a pomáhá mu přejít do dalších pozic.

Po přečtení předchozích řádků tě možná napadne řada výhod, které s sebou cvičení s partnerem, případně i potomkem, přináší. Nás napadají například tyto plusy:

Pohyb vás sblíží – společný koníček vás k sobě přitáhne, rázem si budete blíž nejen fyzicky, ale i psychicky.
Vybudujete si důvěru – co si budeme povídat, u řady cviků je potřeba jištění toho druhého. A právě tady se ukáže, jak druhému věříte a jestli se na něj dokážete stoprocentně spolehnout. Když vás při párové józe nenechá manžel či přítel spadnout na zem, jste sladěni.
Užijete si nespoutanou radost – až se vedle sebe při cvičení pořádně zapotíte, endorfiny budou lítat vzduchem a rázem dokážete hodit všechny všední starosti za hlavu.
Partner si tě bude cenit – když muž vidí, jak žena maká na své postavě, aby se mu stále líbila, zvětší to jeho ego. Jen mu řekni, že to děláš pro sebe a pro jeho krásné oči!

Seber dětem mobily a rozhýbej jim kostru

Možná se budeš po následující větě ohrazovat, ale my se jen tak nenecháme! Cvičit se dá s dětmi v opravdu každém věku. Ano, i s kojencem! Se „školkáčkem“ si zacvičíš, a ještě se společně zasmějete. Dětem školou povinným pohyb prospěje obzvláště. Aspoň na chvíli zapomenou na Xbox, mobil, tablet nebo počítač. Podívejme se na to, jaké cvičení se hodí pro maminku s dítětem:

1. Cvičení s miminkem v kočárku – už jsi slyšela nebo četla o strolleringu? To je pro maminky, které se musí neustále držet kočárku, doslova pecka! Jde o cvičení na čerstvém vzduchu, které je založeno na sportovní, dynamické chůzi s kočárkem. Máš-li dítko v kočárku, využij tohoto přirozeného a efektivního pohybu, který tě vrátí do formy po porodu. A neboj, nebude to jen o chození, u kočárku se dá provozovat kardio cvičení i posilování se zaměřením na ženské problematické partie.

2. Když zrovna nejde do školky – s dítětem školkového věku se dá také hýbat ažaž. Udělej si z dítěte činku a cvič s kamarádkou venku nebo doma. Takové široké dřepy s dítětem na ramenou nebo zpevňování prsních svalů a paží vleže na zádech s dítětem, kterému uděláte „letadlo“, určitě stojí za vyzkoušení. Když podržíš dítě v náruči a dáš si poctivé výpony na špičkách, budeš mít lýtka jako laň.

3. Upevni pouto se školákem – větší dítě je super parťák ke cvičení. Začněte spolu běhat do přírody nebo jezdit na kole, kromě svalů utužíte i vztahy a lépe společně zvládnete pubertu. S holkami je to jednodušší, ty prostě chtějí být za fešandy. U kluků to uhraj na pořádné svaly, které se budou líbit spolužačkám. Můžete spolu zkusit činky, ty těžší, potomek lehčí, cviky stejné. Vzpomeň si vedle svého dítěte na soutěživost a dej si s ním challenge v planku nebo dřepech.

Pohyb je zábava, ne rutina

Cvičte spolu pravidelně. V létě si zajeďte zaplavat k oblíbenému rybníku. Když je za okny sychravo či mráz, odsuň konferenční stůl a křeslo v obýváku, sezvi rodinu a navrhni všem společné cvičení, za které bude odměna v podobě dobré večeře. Abyste se nedohadovali, kdo bude předcvičovat, nechte to na zkušeném trenérovi. Třeba ve videu.

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty