Dezert, z kterého nemusíš mít výčitky? Vytvoř si ovocnou dobrotu do skleničky, která je plná bílkovin a chutná fantasticky!
SUROVINY (na 4 porce):
300 g lesní směs (může být i mražená)
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce vody
Želatina používaná zastudena
350 g polotučného tvarohu
200 g mascarpone
100 ml mléka
40 g jahodového proteinu Ladylab
1 lžička citronové šťávy
Oříšková granola Ladylab
POSTUP:
1. Nejprve si ovoce společně s vodou necháme rozvařit v hrnci (cca 10 minut). Poté přidáme vanilkový extrakt a necháme vychladnout. Poté smícháme s želatinou a nalijeme do připravených skleniček. Necháme alespoň 1 hodinu v lednici ztuhnout.
2. Mezitím si smícháme tvaroh, mascarpone, jahodový protein, mléko, citronovou šťávu a přidáme ještě pár kapek vanilkového extraktu.
3. Takto hotovou směs smícháme s želatinou a vrstvíme do skleniček na ovocnou vrstvu.
4. Nakonec přidáme oříškovou granolu a necháme pořádně ztuhnout v lednici.