Přemýšlíš, jaké mlsání připravit na vánoční setkání s rodinou a přáteli? Co takhle věnečky ve fitness variantě? Jsou prostě skvělý a obsahují bílkoviny, kterých má většina lidí přes Vánoce nedostatek.
SUROVINY:
130 g hladké špaldové mouky
50 ml řepkového oleje
150 ml vody
3 vejce
Špetka soli
Na krém:
300 ml mléka
1 vanilkový puding
50 g másla
15-25 g jahodového (nebo vanilkového) proteinu
POSTUP:
V hrnci smícháme vodu společně s řepkovým olejem a přivedeme k varu. Poté přidáme špaldovou mouku a sůl. Za stálého míchání vaříme 3 minuty. Poté ho odstavíme a necháme vychladnout.
Jakmile přestane být těsto teplé, zašleháme do něj postupně všechna vajíčka.
Takto připraveným těstem naplníme zdobící pytlík a tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem věnečky, které pečeme při 180 stupních 25 – 30 minut.
Mezitím si připravíme krém. Puding uvaříme klasicky v mléce. Necháme jej vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo společně s proteinem. Množství proteinu vol dle chuti, aby pro tebe byl krém dostatečně sladký.
Upečené a vychladnuté věnečky rozřízneme a plníme hotovým krémem.
TIP: Pokud budeš chtít věnečky potřít čokoládou, stačí si ji rozpustit ve vodní lázni a po rozkrojení (před plněním krémem) potřít.