Máme tady jeden super recept pro všechny slané jazýčky. Tvarohové pagáče se sýrem se hodí jako občerstvení pro návštěvy nebo v případě, že už jsi během vánočních svátků plná sladkého a ráda by sis zobla i něčeho slaného.
SUROVINY (cca 40 ks):
Těsto:
200 g polohrubé špaldové mouky
100 g hladké špaldové mouky
250 g hrudkového tvarohu
125 g jemného tvarohu
100 g tradičního masla
35 g strouhaného sýra eidam najemno
1 ČL kypřicího prášku do pečiva
1 ČL mořské soli
1 celé vejce
Na posypání: sýr, směs lněných a chia semínek atd...
POSTUP:
Mouku spolu s kypřicím práškem přesejeme do misky. Potom přidáme nakrájené máslo na kostky a všechny ostatní suroviny. Ze směsi vymícháme tužší, mírně lepivé těsto (je potřeba s těstem pracovat co nejrychleji). Těsto si z misky vytáhneme na pomoučenou desku a vyválíme obdélník. Těsto takto přeložíme alespoň 3krát (jako když skládáš papír do obálky) a každou vrstvu vyválíme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky odpočívat. Tento postup zopakujeme ještě 3krát.
Těsto vyválíme na výšku asi 1 cm a vykrajujeme menší pagáče. Dáváme je na plech vyloženým pečicím papírem. Vrch pagáčů potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme podle chuti. Pečeme cca 20 minut při 200 stupních. Dobrou chuť.