Celozrnné tortilly s trhaným krůtím masem a salsou s mangem

Celozrnné tortilly s trhaným krůtím masem a salsou s mangem

Máme pro tebe tip na super oběd nebo večeři, kterou si můžeš dát i do krabiček na cesty. Celozrnná tortila je vždycky skvělou volbou. A nebude to jen tak ledajaká tortilla! Tato je plněná salsou s mangem.

SUROVINY (porce pro 4 osoby):
2 krůtí stehna
2 cibule
1 plechovka rajčat sekaných
Bylinky provensálský mix
Sůl, pepř
1 zralé mango
1 vanička cherry rajčat
1 hrst koriandru
1 jalapeño paprička
1 limetka
4 celozrnné tortily

POSTUP:
Krůtí prsa dáme do zapékací mísy a na větší plátky nakrájíme 1 a 1/2 cibule. Přidáme lžičku soli, pepře, celé bylinky a zalijeme rajčaty. Dáme péct na 190 stupňů na 1 hodinu. Poté přidáme sklenici vody, stáhneme na 170 stupňů a pečeme dalších 2 – 2,5 hodiny, dokud maso nejde oddělit vidličkou.
Na salsu nakrájíme na malinké kostičky mango, 1/2 cibule, jalapeño, rajčata a nasekáme koriandr. Dochutíme špetkou soli a šťávou z 1/2 limetky.
Maso vyndáme a oddělíme od kosti a poté trháme pomocí vidličky.
Před servírováním tortilly opečeme na suché pánvi a poté plníme salsou a natrhaným masem.

tortilla

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty