Sledujte nás

Nejpopulárnější články

Jak vytvarovat stehna? 5 cviků, se kterými to zvládnete i vy

Recepty na vyvážené obědy a večeře, které připravíš do 30 minut

Recepty na vyvážené obědy a večeře, které připravíš do 30 minut



Také se ti stává, že najednou už zkrátka nevíš co vařit? A navíc se ti nechce v kuchyni trávit půl dne? Nech se inspirovat následujícími recepty a zase o něco zpestři svůj jídelníček.

Přinášíme ti inspiraci na obědy či večeře, které jsou vyvážené a dodají ti vše, co tvoje tělo potřebuje. Abys mohla považovat oběd či večeři za plnohodnotný, je nutné zařadit do nich všechny živiny, tedy bílkoviny, tuky a sacharidy. Nech se inspirovat bezmasým jídlem, studenou variantou, rybou nebo masem. Přeji dobrou chuť????


Losos s rizotem alá Indie

Ingredience:                                                                                                                                              

150 g filetu z lososa

50 g rýže

kari koření, sůl

½ lžičky másla

5 g rozinek


Postup:

Důkladně si propláchni rýži. Na pánvi rozehřej trošku másla a rýži na něm narychlo orestuj. Zalij horkou vodou lehce nad hladinu rýže, osol, přidej kari koření a rozinky. Přiklop pokličkou, nech vydusit vodu a poté nechej pod pokličkou odstát. Podávej s lososem připraveným na kontaktním grilu či pečeným v troubě na pečicím papíru při 180 stupních cca. 10 minut.


Sendvič s roast beefem

Ingredience:                                                                                                                                                                   

2 plátky celozrnného chleba

100 gramů roast beefu

40 gramů Žervé nebo Lučiny

50 gramů čerstvé rukoly

kousek salátové okurky


Postup:

Plátek celozrnného chleba si potři Žervé nebo Lučinou, pokládej na něj roast beef s rukolou a plátky okurky. Přiklop druhým plátkem celozrnného chleba. Můžeš ozdobit cibulkou či pažitkou.



Těstoviny s prosciuttem, hráškem a kukuřicí


Ingredience:                                                                                                                                                    

50 g semolinových těstovin

50 g hrášku a kukuřice

30 g prosciutta

1 lžíce strouhaného parmazánu

1 lžíce oleje


Postup:

Těstoviny si uvař al dente, aby se nerozvařily. Na pánev dej olej a orestuj na něm na nudličky nakrájené prosciutto. Přidej hrášek s kukuřicí a nech chvíli prohřát. Promíchej s uvařenými těstovinami, posyp parmazánem a můžeš podávat.



Bulgur s mletým hovězím masem a dýní



Ingredience:                                                                                                                                                          

100 g libového mletého hovězího masa

100 g dýně (nastrouhané nahrubo)

čtvrtka oranžové nebo červené papriky

čtvrtka cibule, malý stroužek česneku

10 gramů oleje

30 g drcených rajčat

sůl, pepř, bylinky


Postup:

Na oleji nech zpěnit cibuli, přidej mleté maso, špetku soli a pepře a orestuj dozlatova. Poté přidej nakrájenou papriku, drcená rajčata, česnek, bylinky a chvíli společně povař. Důkladně vše promíchej. Přisyp nastrouhanou dýni, dle potřeby podlij vodou nebo vývarem, ale jen natolik, aby se vše dusilo v troše šťávy a nemusela jsi zahušťovat.


Tofu tyčinky

Ingredience:                                                                                                                                                        

120 g přírodního nebo uzeného tofu

200 g libovolné syrové zeleniny dle chuti

50 g celozrnného pečiva

5 g medu

10 g sezamových semínek

lžička hořčice

sůl, pepř, citrónová šťáva


Postup:

Tofu si nakrájej na tenké proužky alá tyčinky, pokapej lehce olejem, obal v sezamu a vyskládej na plech vyložený pečicím papírem. Peč v troubě dozlatova při 180 stupních cca. 10-15 minut. Podávej se zeleninovým salátem dle chuti, který promícháš se zálivkou z olivového oleje, hořčice, medu, soli, pepře a citrónové šťávy. Posyp krutóny z celozrnného pečiva nakrájeného na kostičky, které opečeš na pánvi nasucho.

Komentáře

Komentáre