Oblíbená italská polévka si rozhodně najde své místečko ve fitness jídelníčku. Rajčatová polévka s krutony a parmezánem tě příjemně zasytí a božská vůně přiláká ke stolu i sousedy…
SUROVINY (2 porce):
4 plátky celozrnného chleba
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce parmezánu
2 plechovky rajčat
Snítka rozmarýnu, tymiánu a šalvěje
2 stroužky česneku
0,5 litru kuřecího vývaru
Sůl, pepř
POSTUP:
Chleba si nakrájíme na kostičky a na dvou lžících oleje opečeme úplně do křupava. Stáhneme z plotny a posypeme nastrouhaným parmezánem a obalíme v něm každou kostičku.
V hrnci si na olivovém oleji opečeme nakrájenou cibuli a česnek a zalijeme rajčaty. Přidáme bylinky, sůl a pepř a zalijeme vývarem. Necháme lehce zredukovat. Vyndáme bylinky a polévku servírujeme s parmezánovými krutony a můžeme zakápnout olivovým olejem.