Největší nepřítel hubnutí? STRES!

Největší nepřítel hubnutí? STRES!

Stres patří k životu a jen tak se ho nezbavíme, co ale ovlivnit můžeme, to je to, jak na něj budeme reagovat. V tomto článku si řekneme, jak moc myšlení a psychické rozpoložení ovlivňuje redukci tuku, co je to emoční přejídání a jak se hodit do klidu.

10 tipů, jak se přestat stresovat

Máš vyladěný jídelníček, sportuješ a zdá se být všechno v pohodě, ale kila ne a ne dolů? Možná za to může zvýšená míra stresu! Jak se hodit do klidu? Sepsali jsme ti naše osvědčené tipy.

- Dělej si radost maličkostmi.

- Buď vděčná.

- Nauč se říkat NE.

- Obklopuj se lidmi, které máš ráda a oni mají rádi tebe.

- Dopřej si čas pro sebe.

- Choď do přírody.

- Změň prostředí.

- Promluv si s někým blízkým.

- Jez kvalitní jídlo, které ti dodá potřebné živiny.

- Nauč se zvládat svůj time management.


CHCI SE HODIT DO KLIDU 

 
Jak relaxovat

A co pomáhá našim Ladylab Girls, když mají stres?

Petruška: „Nejlepší je, když si v takové dny zapnu hudbu a vyběhnu ven.“

Trenérka Míša Mrázková: „Jdu se vybít do fitka, a když je fakt zle, tak dojde i na skleničku prosecca.“

Nutriční terapeutka Jana Králová: „Mně pomáhá sport spojený s partou milovaných přátel, což je jednoznačně můj úžasný fotbalový tým!“

Je to v tvé hlavě

Usilovně se snažíš zhubnout, soustředíš se na každé sousto jídla, neustále cvičíš, každé ráno stoupáš na váhu a doufáš, že tam bude méně než včera? Hoď se do klidu! Právě hlava umí komplikovat hubnutí. A mnohdy se stane, že když tohle přestaneš řešit, tak se i tělo uklidní a začne ta kila shazovat dolů.

Než se rozhodneš hubnout, vždy si to srovnej v hlavě. Řekni si, proč to děláš, pro koho to děláš… A teprve pak se pusť do práce. Ujasni si své priority a dej si cíl, za kterým půjdeš!

Kvalitní spánek

Pozor na emoční přejídání

Přijdeš naštvaná a unavená z práce, sedneš na gauč a co uděláš jako první? Odměníš se za ten všechen stres čokoládou! A tak se láduješ nezdravými mňamkami hlava nehlava. Při tom uspokojení nepřichází a další den lituješ, kolik si toho v záplavě emocí snědla…

Bohužel si tyto nezdravé návyky odnášíme již z dětství. Odměňujeme se jídlem, utěšujeme se jídlem… Jenže když je jídla moc, začne se to podepisovat na naší postavě a ani to nám na psychice nepřidá. Vyvaruj se těmto návykům! Je to jen v tvé hlavě.

Když jsi smutná nebo naštvaná, jdi na procházku, zavolej kámošce, udělej si radost… Nejlepším řešením nemusí být vždy celá tabulka čokolády. Nauč se zvládat tyto stresové situace jiným způsobem.


CHCI SE HODIT DO KLIDU

 

Důvody, proč nehubneš

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty