Plněné cukety

Plněné cukety

Cukety? Během jejich sezóny ve tvém jídelníčku rozhodně nesmí chybět. Zasytí tě, ale přitom mají málo kalorií a obsahují spoustu pro tělo prospěšných látek. Že ti cuketa moc nejede? Vyzkoušej tento recept a zaručujeme ti, že si pošmákneš. Vyladili jsme ho k dokonalosti.

 

SUROVINY:

1 středně velkou cuketu

100 g šunky s vysokým procentem masa

150 g krůtího masa

1 středně velká cibule

3 vejce

Olej, sůl, pepř

 

POSTUP:

1) Cuketu podélně rozpul a lžičkou vydlabej, vytvoříš takovou lodičku. Vydlabané lodičky posol a nechej odpočinout, aby cuketa pustila vodu, takzvaně se vybrečela. Vydlabaný vnitřek cukety nakrájej na malé kousky a stejně tak nakrájej šunku a krůtí maso.

2) Oloupanou cibuli nakrájej najemno a dej zpěnit do růžova na pánev. Potom přidej na drobné kostičky nakrájené krůtí maso. Když je maso hotové, přidej nakrájenou cuketu i šunku a restuj. Směs osol a opepři dle chuti.

3) Až se směs na pánvi orestuje (pokud cuketa pustila hodně vody na pánvičce, tak nechej restovat déle, ať se voda vypaří), nandej jí do cuketových lodiček (cuketovou lodičku můžeš ještě předtím vystlat plátkem šunky a trochou kečupu). Zalij rozšlehanými a osolenými vejci a dej péct do trouby na plech s pečícím papírem.

4) Plněné cukety peč, dokud nebude vejce zlatavé – cca 20 min na 180°C.

 

Zdravý tip: Klidně do směsi přidej nastrouhaný sýr nebo nakrájená rajčátka.

 

Plněné cukety podávej ideálně s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

 
Plněné cukety

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty