Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Hledáš tip na rychlou a zdravou večeři? Zkus polévku z červené řepy. Červená řepa je nejen mimořádně výživná, ale také chutná. Celá rodina se bude oblizovat za ušima a nebudou ti věřit, že tato mňamka patří skutečně do FIT Jídelníčku. Tak na co čekáš? Pojď si ji uvařit.

 

SUROVINY (4 porce):

3 bulvy červené řepy

1 cibule

2 mrkev

1 stroužek česneku

1 PL jablečného octu

2 ks bobkového listu 

1 l zeleninového vývaru

Olivový olej

Řecký jogurt (na ozdobu)

Tymián

Sůl

Pepř

 

POSTUP:

Červenou řepu si společně s cibulí a mrkví očistíme, nakrájíme na větší kousky, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 200 °C cca 20 minut.

Po upečení si zeleninu vložíme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou.

Přidáme bobkový list, tymián, sůl, pepř, lžíci jablečného octu a stroužek česneku. 

Polévku vaříme cca 10 minut a poté z ní vyndáme koření a tymián. Pomocí tyčového mixéru polévku umixujeme do krémové konzistence a případně doladíme chuť ještě octem nebo solí. Polévku podáváme ozdobenou jogurtem řeckého typu a na závěr ještě přelijeme pramínkem olivového oleje. 

 
Polévka z červené řepy

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty