Panenka s batátovými hranolky a avokádovým dipem

Panenka s batátovými hranolky a avokádovým dipem

Dala by sis hranolky, ale ta spousta tuku tě odrazuje? Batáty jsou skvělou alternativou, pokud chceš připravit hranolky trochu jinak. Pokud je připravíš v troubě jen s trochou tuku, bude z nich výborná zdravá příloha k vepřové panence. Tento recept ještě skvěle doladíš avokádovým dipem. 


SUROVINY:

200 - 250 g vepřové panenky
300 g batátů
1 avokádo 
1 ČL citronové šťávy / limetky
Stroužek česneku
Olivový olej
Sůl, pepř
Kmín
 

POSTUP:

Batáty si očistíme a nakrájíme na hranolky, vložíme na plech s pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Pečeme na 180 °C asi 25–28 minut dozlatova. Vepřovou panenku si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený gril.
Než se nám maso udělá, vydlabeme si dužinu z avokáda a vidličkou rozmixujeme na kaši. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, dochutíme olivovým olejem, šťávou z citronu nebo limetky, osolíme a opepříme. Majonézu si ještě pořádně promícháme a podáváme k hranolkům.

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty