O tomhle receptu se říká, že se vás díky němu budou celý rok držet penízky. Co je na tom pravdy, a jak dobře to funguje ještě nemáme tak úplně zmapováno. Pojďme to alespoň zkusit a uvidíme, co se bude dít.
SUROVINY:
1 lžíce olivového oleje
1 menší cibule, nakrájená nadrobno
1 lžíce hladké mouky
1/2 litru drůbežího vývaru
250 g zelené předvařené čočky
1 brambora na kostičky
1 brambora na kostičky
Kořenová zelenina (1 mrkev, 1 petržel, malý kousek celeru), na kostičky
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce sekaných rajčat
1 lžíce sušené majoránky
Nasekaná čerstvá petrželka
Mořská sůl a čerstvě mletý pepř
POSTUP:
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli, tak aby nám zesklovatěla. Poté ji zasypeme moukou a za stálého míchání čekáme až nám krásně zezlátne. Zásmažku následně zalijeme studeným vývarem, vsypeme omytou čočku a kostičky brambor, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Přidáme kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, ještě 5 minut povaříme. Nakonec přidáme ještě majoránku na provonění.
Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.
Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!