Co dělat, když se ručička na váze zastaví?

Co dělat, když se ručička na váze zastaví?

Snažíš se zhubnout na svou vysněnou váhu, makáš ve fitku, upravila jsi si jídelníček, svůj kalorický deficit umíš spočítat i kdyby tě někdo o půlnoci vzbudil, ale váha se ani nehne? Pak se nabízí dvě varianty. Buď je něco špatně s tvým jídelníčkem, nebo ve tvém vnitřním nastavení.


Moc nad hubnutím přemýšlíš

Pokud chceš zhubnout opravdu efektivně, a tím myslím trvale a zdravě, měla bys hubnout pomalu. Ideální úbytek váhy je asi 0,5 - 1 kg za týden. Některým z nás jde hubnutí rychleji a některým zase velmi pomalu. Důležité je nechtít nic uspěchat. Každému funguje metabolismus jiným tempem, kočko, takže to rozhodně nevzdávej a nepropadej smutku.


Střídej druhy cvičení

Kardiem spálíš určitě spoustu kalorií a tvoje váha bude klesat. Pravdou ale je, že si tělo na jeden druh pohybu může zvyknout a energetický výdej tak klesne. 
Proto bys do svého tréninku měla zařadit i posilování a druhy cvičení střídat. Nakombinuj si kolo, plavání, běh, posilování a v zimě třeba běžky. Tak udržíš své tělo ve střehu a tvůj metabolismus pojede jako hodinky.



Nedostatek spánku

Nedostatkem spánku si můžeš zadělat nejen na špatnou náladu, nevýkonnost, ale také na zdravotní problémy. Unavené tělo má navíc větší potřebu kalorického příjmu, a proto častěji sáhneme po něčem nezdravém. Ideální doba spánku je okolo 8 hodin. Rozhodně bys neměla svůj spánek zkracovat na méně než 6 hodin denně, ale také nevyspávat více jak 9.



Jídlo je základ

Já to říkám pořád a naše nutriční poradkyně Janička to říká dvakrát tolik. Jídlo je základ úspěchu. Spousta z nás si to ani neuvědomuje, ale správně nastavený jídelníček může až za 80 % úspěchu při redukci váhy. Pokud si se svým jídelníčkem nevíš rady, rozhodně napiš Janičce, která ti sestaví jídelníček na míru a uvidíš, že se výsledky brzy dostaví.




Stres, stres a zase stres

Stres je opravdový nepřítel jak hubnutí, tak celkově našeho zdraví, proto se snaž vyvarovat stresu a špatné náladě co to jde. Stres opravdu může za to, že se nám rafička na váze zastaví a my máme problém dále hubnout. Dlouhodobým stresem se nám může zvýšit stresový hormon zvaný kortizol, který zvyšuje množství tuku v našem těle a váha tak neklesá. Proto se snaž relaxovat, ve volných chvílích dělat to, co tě opravdu baví a mít se dobře!



Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty