Jaký vybrat protein s intolerancí laktózy?

Jaký vybrat protein s intolerancí laktózy?

Tvá diagnóza zní intolerance laktózy. Hodně cvičíš a chceš zařadit protein. Co s tím? Neboj. I s tímto omezením se dá zvolit ideální protein pro tebe. Chce to ale hledat a zkoušet, který ti bude především chuťově vyhovovat. Já ti v následujícím článku ukážu možnosti na našem trhu. A není jich zrovna málo.

Proteiny bez laktózy

Dnes se na trhu můžeš setkat přímo s proteinem bez laktózy. Jedná se sice o syrovátkový protein, ale vyrábí se metodou, při níž je možné laktózu odstranit. Stává se tak bezlaktózovým. Výrobek poznáš velmi jednoduše. Již ve svém názvu nese LACTOSE FREE nebo LACTOFREE. Prodávají se v různých příchutích. 

Hovězí proteiny

Možná se děsíš názvu a říkáš si, že to nemůže být chuťově dobré. Zdání ale klame. Hovězí protein chutná stejně jako ty klasické proteiny (mléčné). Dokonce se prodává i v různých příchutích. Kromě klasické vanilky a čokolády se můžeš setkat i s banánovým fondánem, kombinací ořechů nebo také s příchutí cookies. Výhodou hovězího proteinu je velmi rychlá vstřebatelnost, nízký obsah tuku a cukrů.

Vaječné proteiny

Jedná se o proteinový prášek z vaječných bílků. Nejčastěji se setkáš s vaječným proteinem neutrálním, tedy bez příchutě. Ten se skvěle hodí na přípravu těst a dá se z něj vyšlehat i sníh z bílků. Já osobně jsem jo nezkoušela a nedokážu si představit jeho chuť po smíchání s vodou. Řekla bych, že to bude téměř bez chuti stejně jako vaječný bílek. Seženeš ho ale i ochucený. Nejčastěji čokoládový či vanilkový, což už by nemuselo být špatné.

Veganské proteiny

Veganské proteiny jsou zárukou volby, že v nich nepotkáš nic živočišného, ani laktózu. Jak již název napovídá, tak jde o proteiny rostlinného původu. Buď narazíš ve složení na veganskou směs, tedy mix rostlinných proteinů (především hrachový a rýžový). Nebo na jednodruhové rostlinné proteiny, například sójové, rýžové, hrachové či konopné. A objevíš je snad ve všech možných příchutích, na které si vzpomeneš. Vyzkoušet můžeš i náš hrachový protein Pure Queen s lehkou příchutí vanilky.


KOUPIT PROTEIN PURE QUEEN

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty