Není dieta jako dieta

Není dieta jako dieta

Módní časopisy a sportovní weby jsou plné zaručených rad, jak se dostat do formy. Ne všechny diety ale fungují a některé ti mohou dokonce zničit zdraví. Do jakých se s chutí pustit a jakým se vyhnout obloukem? 

Jako Adam a Eva

Asi nejznámější nefunkční dietou je ovocná dieta. Jak už název napovídá, tvoje strava se při ní skládá téměř celá z ovoce. Mělo by tvořit minimálně 75%. Příznivci této drastické formy hubnutí tvrdí, že přesně takhle dříve jedli Adam a Eva. Výsledek je ale jen nedostatek vápníku v těle a postrádat budeš i další látky jako zinek nebo železo. 

Přežvykovací dieta

Naprostou šílenost vymyslel na přelomu 20. století Horace Fletcher. Každé sousto jsi měla v puse přežvýkat dvaatřicetkrát a pak jen zaklonit hlavu. Stravu, která ti samovolně sklouzla do krku, jsi směla sníst, ostatní vyplivnout. Samotný Horace tvrdil, že je dobré přežvykovat i tekutinu. 


Spánková dieta

Faktem je, že když spíš, tak nejíš. V této historické dietě šlo o to, spát co nejdéle. V důsledku nulového příjmu potravy je ale člověk unavený pořád. V začarovaném kruhu únavy pak spí neustále a tím i konstantně hubne. V žádném případě tohle ale nezkoušej. 

Kromě naprosto bláznivých diet ale existují i ty, které fungují. Dieta by měla být vytvořena na míru, jelikož každý člověk potřebuje něco jiného. Mezi populární a zároveň účinné diety patří třeba Dash dieta.

Dash dieta

Máš vysoký krevní tlak? Pak je pro tebe tato dieta úplně ideální. Můžeš ji ale zkusit držet, i když s tlakem problém nemáš. Základem jídelníčku je celozrnné pečivo, ovoce, zelenina, v menším množství pak ryby, maso či semínka. Tenhle jídelníček je velmi pestrý a nikdy tě neomrzí. 

Flexitariánská dieta

V této dietě se snoubí vegetariánství s masitou stravou. Dopřát si můžeš libové maso, ale základ by měl být pořád zejména z tofu, čočky, fazole a vejce. Při této dietě je vhodné kontaktovat odborníka, aby ti vytvořil vhodný jídelníček. Je důležité dbát na všechny živiny.

Krabičková dieta

Jestli je něco opravdu osvědčeného, je to krabičková dieta. Tu si lze doma praktikovat, aniž bys za ni musela dávat velké peníze. Stačí si nakoupit pár krabiček a směle do toho. Nezapomeň na ovoce, zeleninu a na přírodno upravené maso. 
A pokud si nevíš rady se svým jídelníčkem, napiš naší Janičce o sestavení JÍDELNÍČEK NA MÍRU. Ona už bude vědět, co je pro tebe nejlepší, a jak se doslova projíst k dokonalé postavě :) 




Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty