7 rad, jak si užít aktivně dovolenou a nepřibrat

7 rad, jak si užít aktivně dovolenou a nepřibrat

Když se řekne dovolená, automaticky si sebe představíš na lehátku s nabombeným koktejlem, a tak je to taky správně. Trocha relaxu ještě nikoho nezabila a rozhodně to nemusí znamenat, že přibereš. Přinášíme ti 7 rad, jak se ve svém volnu udržet v kondici. 

Dodržuj dostatek spánku

Jedna z věcí, kterou si na své dovolené můžeš fakt užít, je spánek, tak toho koukej využít. Šest až osm hodin denně je ideálních i během normálních pracovních dnů, ale většina lidí to nestíhá. Ty teď můžeš. Když budeš spát méně, zaručeně budeš energii dohánět jídlem, a to nechceš. 

Hýbej se tak akorát

Nikdo po tobě nechce, abys dřela ve fitku od rána do večera. I na dovolené by se ale člověk měl hýbat, tak stačí, když si ráno zaběháš. Aby tě nebolelo celé tělo, nezapomeň se protáhnout. Pokud tak neuděláš, budeš po zbytek dovolené akorát tak skučet. Příprava je prostě nadevše. 

  

Nepřejídej se

Všude jsou švédské stole, v lepším případě sis zaplatila hotel all inclusive. Odolat všem těm dobrotám je nemožné, chápeme. Proto si dej klidně od každého něco, ale nenandávej si velké porce. Stačí střídmé a s mírou. 
 

Využívej možností kolem sebe

Po absolvování ranního běhu se ti už asi vehementně hýbat nechce. Klidně to ale můžeš dělat tak trochu nevědomky. Pokud jsi na dovolené v létě, zablbni si s přítelem či kamarádkou v bazénu, v zimě se můžeš zase koulovat. I všechno tohle ti pomůže zůstat na své váze a nezlenivět. 


Měj u sebe vždycky vodu s citronem 

Vitamin C je prostě lék na všechno. Když chceš na dovolené nezlenivět a užít si ji aktivně, ber si všude sebou vodu s citronem. Céčko totiž pořádně nakopává a pomáhá tělu se vyrovnat se stresem. Voda v kombinaci s citronem tě navíc zasytí. 



Užij si letní lásku 

U moře nebo na chatě. Zamilovat se můžeš kdekoli. Sice se říká „letní románek,“ ale pana božského můžeš potkat třeba i v zimě. Důležité je se nestydět a užít si flirt na 100%. Pravidelným milováním s objektem své touhy určitě neztloustneš. 


Tancuj, co to jde

Na dovolené musíš zažít minimálně jednu velkou party. Přeslazené drinky na baru jsou sice plné kalorií, ale když si jich dáš sedm, zaručeně se ti bude chtít tancovat. Garantujeme, že do rána všechno vytancuješ a možná se probudíš i o pár kilo lehčí. 

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty