Přehled výběru potravin při HIT – „zkušební“ potraviny

Přehled výběru potravin při HIT – „zkušební“ potraviny

Jak už jsem se v minulých článcích zmínila, tak takovýchto přehledů potravin najdeš na internetu tuny. Určitě nechci tvrdit, že tento přehled je stoprocentně správné rozdělení potravin na vhodné a nevhodné potraviny při HIT. Jak ses v předchozích článcích dočetla, je HIT velmi individuální záležitostí, tudíž i přehled potravin může být u každého odlišný. Dnes ti představím poslední přehled potravin, a to ty tzv. na zkoušku, neboť jejich snášenlivost je velmi individuální. A je dost možné, že už se v jednom ze dvou předchozích přehledů již objevily. Určitě není vhodné je ale zařazovat při eliminační fázi diety.

Bílkovinné potraviny

Maso a masné výrobky – maso buvolí, čerstvá drůbež bez kůže, hovězí dršťky, čerstvá bílá ryba (tedy chycená, ihned vykuchaná, upravená a snědená).

Vejce – řádně tepelně upravený bílek (ale ne sušený).

Mléko a mléčné výrobky – sušené mléko, kozí mléko, smetanový jogurt (neochucený), Mozzarella, Žervé, mladá Gouda.

Rostlinné alternativy – kokosové mléko, ovesné a rýžové nápoje (neochucené), měkké tofu.

Sacharidové potraviny

Vločky a mouka – kaštanové vločky, čočková mouka, kaštanová mouka

Obiloviny – kukuřice, amarant, žito (v omezeném množství), špalda (v omezeném množství), pšenice a pohanka (u obou velmi individuální tolerance nebo intolerance).

Luštěniny – červená čočka, hrách.

Sójové výrobky – měkké tofu.

Pečivo – kynuté těsto a pečivo, pekařské kvasnice

Ovoce – černý rybíz, třešně, mango, kaki, klikva, borůvky, citrón, jablka, vodní meloun, sušené datle a rozinky bez konzervačních látek, banán (čím méně zralý, tím lépe tolerován)

Tuky

Živočišné – neochucené pomazánkové máslo, vepřové sádlo, škvarky.

Rostlinné – slunečnicový, sójový (zkoušet velmi opatrně), sójová smetana.

Ořechy a semínka – syrové kešu ořechy.

Ostatní potraviny

Zelenina – salátová okurka, kedlubna, zelené papriky, hrášek, pórek, růžičková kapusta. čínské zelí, červené zelí (čerstvé), cibule, zelená cibule.

Bylinky a koření – zázvor, vanilka, vanilkový extrakt, česnek, list kari, bobkový list, kurkuma, koriandr, černý a bílý pepř, šafrán, rozmarýn.

Sladidla, ochucovadla a další – med, stévie, umělá sladidla, palmový cukr, maltóza, kypřící prášek do pečiva, guarová guma, kyselina citrónová.

Nápoje

Kopřivový čaj, čaj maté, čistý zelený, bílý a rooibos čaj, káva, čistá minerálka.

Potraviny jsou rozděleny na základě odborných publikací a osobních zkušeností pacientů.
Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty