Jarní detox

Jarní detox

Jaro je nekompromisně v plném proudu a s ním i touha odlehčit svému tělu. Tohle roční období je k tomu prostě jako dělané. Neboj se, nemusíš držet drastický půst po celý měsíc. Stačí ti bohatě jen pár dní, kdy budeš jíst ty správné potraviny. Máme pro tebe 6 potravin, které ti pomůžou cítit se jako znovuzrozená.

Proč jarní detox?

Jarní detox absolvovali už v dávné historii, jen o tom vlastně ani nevěděli. Po těžké zimě, kdy člověk jí jinak, se přirozeně rozhodli odlehčit svému tělu a zbavit ho tak tukových zásob, které předchozí měsíce nabrali. To teď můžeš i ty. 

Jak s ním začít? 

Nejprve si řekni, v čem všem se alespoň na chvíli omezíš. Ideální je samozřejmě nepít alkohol a nekouřit, neměla bys ani jíst maso či pečivo. Prostě všechno, co obsahuje lepek. Mléčné výrobky taky nejsou úplně žádané stejně jako slazené pokrmy či káva. Neboj, za chvíli se dostaneme k tomu, co můžeš a toho je požehnaně. 

Na jaře tělo bezesporu potřebuje hodně vlákniny, která je obsažená v ovoci a zelenině. Ovoce si dopřávej po ránu a dopoledne, jelikož je sladší, zeleninu si nechej na odpoledne či večer. Podstatný je také pitný režim, který ti zmírní pocit hladu. Voda je totiž mocná čarodějka. 

Co se týká detoxu, není nic ostudného na tom, když si ho zkusíš třeba jen na týden. Užívej si hodně spánku, snaž se vyhýbat stresovým situacím a nevrhej se do náročných sportů. Během detoxu totiž přijímáš nižší množství energie, a tak bys to nemusela zvládnout. 

Potraviny vhodné pro jarní detox

Budeš se divit, ale jedna z hlavních potravin je avokádo. Má v sobě kvalitní tuky, je bohaté na proteiny a snižuje hladinu cholesterolu. Obsahuje ku příkladu vitamíny K, C, B5, B5, E, A, B1 a prvky jako draslík nebo zinek. Další tělu prospěšné ovoce je jablko. Působí pozitivně na trávení a ma protizánětlivé účinky. 

Směle se můžeš pustit do červené řepy. Obsahuje totiž minerály a pomáhá regulovat krevní oběh. Zdroj významných živin je třeba také květák. Nevynechej ani zázvor. Je protizánětlivý, ničí bakterie a pomůže, když jsi unavená. Se správnou funkcí jater pomáhá zelí. Má v sobě vitaminy A, C, E, K  nebo kyselinu listovou. 


Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty