Štědrovečerní večeře nemusí být jen o tučném bramborovém salátu a smažených kapřích řízcích. Bramborový salátek si můžeš připravit i v odlehčené fit verzi a místo tučného smaženého kapra si připrav zdravého lososa v bylinkové krustě.
INGREDIENCE:
plátek lososa
citrón, sůl, pepř, petrželka
2-3 PL kukuřičné strouhanky
3-4 brambory
2 malé mrkve
2 kyselé okurky
3 PL konzervovaného hrášku
červená cibule
olivový olej
2 čl majonézy
2-3 PL bílého jogurtu
POSTUP:
Dáme si vařit brambory ve slupce a oloupanou mrkev. Nastrouháme 1-2 čajové lžičky citrónové kůry. Přidáme nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř. Zakapeme olejem a citrónem. Vše důkladně promícháme a navrstvíme na lososa. Dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 10-15 minut. Brambory si oloupeme a společně s mrkví nakrájíme nebo protlačíme přes mřížku na salát. Přidáme hrášek, nakrájenou cibuli na jemné plátky, kyselé okurky na kostičky, majonézu a jogurt. Dle chuti osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme a necháme odležet v lednici. Podáváme s lososem.
Dobrou chuť!