Cvičení během těhotenství

Cvičení během těhotenství

Víme, jak cvičit během těhotenství. Prospěje to tobě i miminku

Pokud cvičíš už nějakou dobu, jistě víš, na čem ještě musíš zamakat a kde naopak můžeš polevit. Jinak je to ale v případě, že čekáš miminko. Cvičení v těhotenství je totiž úplně něco jiného. Na následujících řádcích ti poradíme, jak zůstat fit, i když v sobě nosíš dalšího človíčka. 

Je cvičení v těhotenství nebezpečné?

Jasně, že ne. Musíš ho jen přizpůsobit svému stavu. Pokud jsi byla zvyklá na sklapovačky, se zvětšujícím se břichem asi dost dobře nepůjdou, ale neměj strach. Je spousta možností, jak se udržet v kondici. Pokud jsi posilovala ještě předtím, než jsi otěhotněla, klidně posiluj dál. Ovšem všeho s mírou. Za předpokladu, že královnou posiloven zrovna nejsi, věnuj se raději jinému druhu sportu.

Cviky vhodné pro těhotné 

V těhotenství klidně můžeš dělat, na co jsi byla zvyklá. Jezdit na kole není problém, zajdi si ale raději na rotoped. Z opravdového kola totiž spadneš daleko snadněji. Rotoped je přeci jen stabilní a riziko pádu je tím pádem daleko menší. Všeobecně je ale lepší volit sport, který je pomalejší a nepřehřeješ se tak rychle. 

Zacvič si na míči. Ten nejkrásnější najdeš i u nás v Ladylabu. Během těhotenství často bolí záda, ale s tímhle bolesti přestanou. Posílíš jím zádové svaly a budeš se cítit uvolněnější. Využít můžeš i nespočtu kurzů pro těhotné, kde míč s chutí do programu také zařazují. Skvěle se uvolníš i při pilates nebo józe. Špatné není ani plavání či rychlochůze. 

Jak naslouchat svému tělu?

Jestli je něco v těhotenství opravdu důležité, je to poslouchat svůj vnitřní hlas. To, my ženy, ovládáme perfektně. Když tě během cvičení bolí hlava, tak cvičit zkrátka přestaň. Není nic horšího, než přecenit svoje síly. Jedna z dalších důležitých věcí, je dodržovat pitný režim. Člověk v průměru vyloučí asi zhruba 2,5 litru vody denně. Část vody v těle se automaticky obnoví, část přijmeme v potravě a asi 1,5 litru bys měla vypít. 

Čemu se vyvarovat?

Rozhodně není dobré vysedávat v sauně ani dělat sporty, při kterých musíš zvedat těžká břemena. Měla bys mít spíše pocit, že odpočíváš a s tím souvisí další věc. Nezapomeň dodržovat dostatečný počet hodin spánku. Jít si schrupnout není žádná ostuda. 


Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty