Pikantní klasika, kterou můžeš jíst i v dietě. Jsi ready na lehce ostřejší vaření?
SUROVINY:
• 500 g mletého hovězího masa
• 300 ml hovězího vývaru
• 400 g konzervovaných rajčat
• ½ PL sušené majoránky
• 2 ČL rajčatového protlaku
• 400 g sterilovaných červených fazolí
• sůl a čerstvě mletý pepř
• Kostička tmavé čokolády
POSTUP:
Na pánvi rozpálíme olej, do kterého pak přidáme cibuli a za stálého míchání ji asi 5 minut smažíme, dokud nezměkne a nezesklovatí, pak přisypeme česnek, kostičky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě pět minut, dokud se všechny vůně pěkně nepromísí.
Pak ztlumíme plamen a osmahneme mleté maso, které rozdělíme vařečkou na co nejmenší kousky, smažíme dalších cca 5 minut.
Poté přilijeme vývar, rajčata a protlak. Přisypeme majoránku, sůl, pepř a všechno promícháme.
Necháme dusit na mírném plameni 20 minut.
Nakonec přidáme fazole, čokoládu a vaříme dalších 10 minut. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody.
Potom už nech chilli con carne 10 minut odpočívat, krásně se propojí chutě a můžeš servírovat.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!