Pikantní CHILLI CON CARNE ⁠

Pikantní CHILLI CON CARNE ⁠

Pikantní klasika, kterou můžeš jíst i v dietě. Jsi ready na lehce ostřejší vaření? ⁠

SUROVINY:⁠

•  500 g mletého hovězího masa⁠
•  300 ml hovězího vývaru⁠
•  400 g konzervovaných rajčat⁠
•  ½ PL sušené majoránky⁠
•  2 ČL rajčatového protlaku⁠
•  400 g sterilovaných červených fazolí⁠
•  sůl a čerstvě mletý pepř⁠
•  Kostička tmavé čokolády ⁠

POSTUP:⁠

Na pánvi rozpálíme olej, do kterého pak přidáme cibuli a za stálého míchání ji asi 5 minut smažíme, dokud nezměkne a nezesklovatí, pak přisyp­eme česnek, kostičky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě pět minut, dokud se všechny vůně pěkně nepromísí.⁠
Pak ztlumíme plamen a osmahneme mleté maso, které rozdělíme vařečkou na co nejmenší kousky, smažíme dalších cca 5 minut.⁠
Poté přilijeme vývar, rajčata a protlak. Přisypeme majoránku, sůl, pepř a všechno promícháme.⁠
Necháme dusit na mírném plameni 20 minut.⁠

Nakonec přidáme fazole, čokoládu a vaříme dalších 10 minut. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody.⁠
Potom už nech chilli con carne 10 minut odpočívat, krásně se propojí chutě a můžeš servírovat.⁠

Dobrou chuť! 

CHILLI CON CARNE ⁠
Tags: recepty
Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty