Bulgurový salát s petrželkou a rajčaty - rychle a zdravě!

Bulgurový salát s petrželkou a rajčaty - rychle a zdravě!

Pokud hledáš lahodný a jedinečný salátový recept, zkus tento bulgurový salát s rájčátky! Bulgur je méně známý typ celozrnné tvrdé pšenice, oproti klasické pšenici je ale neoloupaný. O to je ale mnohem lepším zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a antioxidantů, než jídla obsahující rafinovanou a obohacovanou pšenici.

SUROVINY:

  • 100 g vařeného bulguru
  • 1 stonek čerstvé petrželky
  • Pár lístků čerstvé máty
  • 3 cherry rajčátka
  • 1/4 červené cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení

POSTUP:

Bulgur propláchneme, přidáme vodu (3 násobné množství jako máme bulguru) a vaříme na mírném plameni 10 min. 
Kdyby voda docházela, tak trochu přilijeme.
Hotový bulgur a všechny ostatní ingredience smícháme dohromady, zakápneme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem a je hotovo.

Dobrou chuť!

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty