Pokud hledáš lahodný a jedinečný salátový recept, zkus tento bulgurový salát s rájčátky! Bulgur je méně známý typ celozrnné tvrdé pšenice, oproti klasické pšenici je ale neoloupaný. O to je ale mnohem lepším zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a antioxidantů, než jídla obsahující rafinovanou a obohacovanou pšenici.
SUROVINY:
- 100 g vařeného bulguru
- 1 stonek čerstvé petrželky
- Pár lístků čerstvé máty
- 3 cherry rajčátka
- 1/4 červené cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
POSTUP:
Bulgur propláchneme, přidáme vodu (3 násobné množství jako máme bulguru) a vaříme na mírném plameni 10 min.
Kdyby voda docházela, tak trochu přilijeme.
Kdyby voda docházela, tak trochu přilijeme.
Hotový bulgur a všechny ostatní ingredience smícháme dohromady, zakápneme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem a je hotovo.
Dobrou chuť!