Každá cizrna sní o tom, že se promění ve falafel! Zevně křupavý, uvnitř vlhký a načechraný. Všichni ho milují, ale málokdo ví, jak je jednoduché ho připravit.
SUROVINY:
Na falafel:
• 200 g cizrny v plechovce
• 3 PL citronové šťávy
• 2 ČL sušené petrželky
• 2 ČL sezamových semínek
• 2 ČL olivového oleje
• 2 stroužky česneku
• sůl
• pepř
Na dip:
• 100 g bílého jogurtu
• šťáva z červené řepy
• 1 PL citronové šťávy
• sůl
• pepř
POSTUP:
Všechny ingredience umixujeme do hladka. Z hotové směsi vytvarujeme kuličky, které pečeme na 190°C přibližně 25 minut. Mezitím si připravíme dip. Smícháme všechny uvedené ingredience, šťávu z červené řepy můžeme vynechat.