Šťavnaté masové kuličky s teriyaki omáčkou

Šťavnaté masové kuličky s teriyaki omáčkou

Hledáš jednoduchý recept, na kterém si pochutná celá rodina? ⁠ Máme pro tebe tyto šťavnaté krůtí kuličky, po kterých se budeš olizovat až za ušima.

SUROVINY:⁠


NA KULIČKY:⁠
  • 1/4 hrnku mléka⁠
  • 2 rozmačkané knäckenbroty⁠
  • 500 g mletého krůtího masa⁠
  • 1 ČL prolisovaného česneku⁠
  • 2 ČL strouhaného zázvoru⁠
  • 2 PL nakrájené jarní cibulky⁠
  • 2 PL sójové omáčky (s nízkým obsahem soli)⁠
  • 1/4 ČL mletého pepře⁠ ⁠

NA OMÁČKU:⁠
  • 1/3 hrnku sójové omáčky (s nízkým obsahem soli)⁠
  • 1/4 hrnku vody⁠
  • 1/4 hrnku třtinový cukr⁠
  • 2 ČL prolisovaného česneku⁠
  • 1 ČL strouhaného zázvoru⁠
  • 1 PL vody⁠ ⁠

POSTUP:⁠

V mléku rozmočíme knäckenbrot a smícháme se všemi ostatními surovinami na masové kuličky. ⁠ Směs důkladně propracujeme, ať se vše spojí a začneme dělat kuličky. ⁠ Aby se maso nelepilo, můžeme si navlhčit ruce. ⁠ Hotové kuličky pečeme na 180°C po dobu 15 - 20 minut.⁠ Než se kuličky upečou, připravíme si omáčku. ⁠ Všechy ingredience společně povaříme po dobu asi 5-ti minut, dokud se cukr úplně nerozpustí.⁠ Kuličky podáváme s rýží, přelité teriyaki omáčkou.⁠

Masové koule

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty