Co bys řekla na spojení proteinu a tradičního receptu? Připravily jsme si pro tebe novinku plnou bílkovin a vitamínů zároveň, se kterou se můžeš předvádět i před svou babičkou.
SUROVINY:
• 250 g hrudkovitého tvarohu
• 40 g třtinového cukru
• 4 PL hladké špaldové mouky
• 2 ČL vanilkového proteinu od Ladylab
• 1 vajíčko
• 130 g mražených malin
• 20 g medu
• 40 g třtinového cukru
• 4 PL hladké špaldové mouky
• 2 ČL vanilkového proteinu od Ladylab
• 1 vajíčko
• 130 g mražených malin
• 20 g medu
POSTUP:
Začneme tím, že si dáme do hrnce vařit vodu (cca 1 litr) a přidáme špetku soli.
Těsto si připravíme tak, že nejprve smícháme vidličkou cukr s tvarohem. Následně přidáme vajíčko a přimícháme ho k tvarohu. Do směsi přisypeme mouku a protein a promícháme. Vytvoříme tuhé těsto, kterým naplníme sáček (po naplnění odstřihneme jeden roh) nebo zdobící sáček. Jakmile voda začne vřít, pomalu tlačíme těsto ze sáčku přímo do vody. Snažíme se dělat přibližně 5 cm škubánky, vždy tedy těsto pomocí prstu nebo lžičky odřežeme. Vytlačíme jen 1/3 těsta. Postup budeme tedy opakovat ještě 2x. Jakmile škubánky vyplavou nahoru, necháme je povařit ještě cca 1 minutu. Pomocí sítka je vybereme z vody, opláchneme slabým proudem studené vody a odložíme do misky. Horké maliny si připravíme tak, že do menšího hrnce nasypeme mražené maliny a začneme je vařit. Když se začnou rozehřívat, přidáme med a neustále mícháme. Jakmile se rozehřejí, necháme je ještě 5 minut povařit, aby se zredukovaly. Při servírování polijeme tvarohové škubánky horkými malinami.
⠀⠀
Dobrou chuť.
Těsto si připravíme tak, že nejprve smícháme vidličkou cukr s tvarohem. Následně přidáme vajíčko a přimícháme ho k tvarohu. Do směsi přisypeme mouku a protein a promícháme. Vytvoříme tuhé těsto, kterým naplníme sáček (po naplnění odstřihneme jeden roh) nebo zdobící sáček. Jakmile voda začne vřít, pomalu tlačíme těsto ze sáčku přímo do vody. Snažíme se dělat přibližně 5 cm škubánky, vždy tedy těsto pomocí prstu nebo lžičky odřežeme. Vytlačíme jen 1/3 těsta. Postup budeme tedy opakovat ještě 2x. Jakmile škubánky vyplavou nahoru, necháme je povařit ještě cca 1 minutu. Pomocí sítka je vybereme z vody, opláchneme slabým proudem studené vody a odložíme do misky. Horké maliny si připravíme tak, že do menšího hrnce nasypeme mražené maliny a začneme je vařit. Když se začnou rozehřívat, přidáme med a neustále mícháme. Jakmile se rozehřejí, necháme je ještě 5 minut povařit, aby se zredukovaly. Při servírování polijeme tvarohové škubánky horkými malinami.
⠀⠀
Dobrou chuť.