Máš chuť na ovocný osvěžující dezert? Upeč si s námi vynikající malinový cheesecake ve fitness variantě. Tahle letní mňamka bude chutnat celé rodině i návštěvám. Navíc musíš uznat, že už při pohledu na něj se ti musí sbíhat sliny.
SUROVINY:
Korpus:
130 g sušenky
70 g Ghí (nebo máslo)
Tvarohová vrstva:
500 g tvaroh
1 vanilkový puding (prášek 37 g)
3 vejce
100 g erythritol (nebo jiné sladidlo)
Malinová vrstva:
Maliny
1 sáček (10 g) Dortové želé červené
50 g erythritol
POSTUP:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným ghí (já jsem ho dala na chvíli do mikrovlnky). Sušenkové těsto rozprostřeme na dno formy a dáme na 5 min do trouby.
Mezitím mixujeme v míse tvarohy, vejce, vanilkový puding (prášek) a erythritol.
Hotový krém nalejeme na korpus a pečeme cca 25 minut na 180 stupňů (kontrolovat, aby se nepřipálil).
Po vytažení z trouby necháme dortík vychladnout a mezitím si připravíme želé.
Do hrnce nasypeme sáček (10 g) dortového želé, přidáme erythritol, 250 ml vody a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a necháme chvíli zchladnout. Mezitím na dortík naskládáme maliny, a nakonec zalejeme vlažným želé.
Takto připravený dortík necháme alespoň 1 h vychladnout v lednici.