Proč používat SPF?

Proč používat SPF?

Všude se o tom mluví „používej SPF“, ale proč je to tak důležité? Připravila jsem si pro tebe článek na téma, jak je důležitá ochrana pokožky před sluníčkem. Povíme si, co je to SPF, jak ho vybrat a jak ho používat. Tak pojď si to přečíst!

                    

3 hlavní důvody, proč používat SPF

- Anti-aging prevence

- Předcházení pigmentovým skvrnám

- Prevence rakoviny kůže


co je to spf


Co je to SPF? A jaký faktor používat?

SPF je zkratka pro „sun protection factor“. Při vybírání krémů se zaměřuj na jejich sílu ochrany proti ultrafialovému záření.

Ideálně doporučuji používat na běžné denní nošení SPF 50 a to celoročně. Čím je číslo SPF vyšší, tím je vyšší ochrana před UVB zářením. Samozřejmě ale výběr správného produktu závisí na typu tvé pokožky, konkrétně na fototypu.


Kdy používat SPF?

Když se řekne SPF, pak si většina lidí představí opalování a opalovací krém. Věděla jsi ale, že sluníčko na nás působí celoročně po celý den, a to i když jsi ve stínu? Chránit bys svou pokožku proto měla vždy a všude! A jak se zdravě opalovat? Na to jsme ti sepsali článek.

Při SPF ochraně nezapomínej nejen na pleť, ale také na rty, uši, krk a dekolt a pak samozřejmě na zbytek těla.


SPF ochrana na obličej

Jak používat SPF na obličej?

Jak už jsem zmínila, na obličej využij krém s vyšším faktorem, tedy SPF 50. Krém s SPF nanášej každé ráno, a to po celý rok. Aplikuje se jako úplně poslední krok péče.

A jak dlouho chrání SPF?Při používání krému s SPF pamatuj na to, že tato ochrana vydrží jen cca 2 hodiny. Poté je potřeba nanést ochranu znovu. Zejména pokud se potíš nebo jsi u bazénu, pak na pravidelné mazání nezapomínej.


SPF ochrana obličeje jakožto anti-aging

Vlivem škodlivého slunečního UV záření naše pokožka stárne. Pokud si chceš co nejdéle udržet mladistvou, vitální a rozzářenou pleť, pak bys rozhodně neměla vynechávat krém s SPF. Slunění pleť dehydratuje a ona pak potřebuje pořádnou dávku hydratace. Sluncem spálená pokožka ztrácí přirozenou elasticitu, rychleji stárne a tvoří se vrásky. A to rozhodně nechceme!


SPF důvody

Prevence proti pigmentovým skvrnám

Při slunění bez ochrany SPF mohou jak na obličeji, tak i dekoltu a jinde po těle vznikat pigmentové skvrny. Právě na krku a dekoltu je pokožka velmi jemná a citlivá. Nejlepší prevencí je proto nevystavovat svou pokožku sluníčku bez ochrany SPF.


Zdraví na prvním místě

Na prvním místě by pro nás vždy mělo být zdraví. A jak všichni víme, spálení pokožky je nejen velmi nepříjemné, ale také může vést až k rakovině kůže a dalším zdravotním problémům. Proto tento krok v péči rozhodně nevynechávej.



Tak co? Teď už věříš, že vycházet ven bez ochrany SPF se nevyplácí?
Tvoje Petruška


Jak vybrat SPF

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty