Nejlepší cviky pro štíhlé paže

Nejlepší cviky pro štíhlé paže

Chtěla bys štíhlé a pevné paže, které vypadají super v tílku? Dej stop povislým pažím! Trenérka Míša Mrázková si pro tebe připravila zásobník nejefektivnějších cviků na horní část těla. Tyhle cviky tě dostanou do formy! Navíc pro tebe máme i popis správné techniky, abys cvičila tak, jak máš.

 

Cvičení pro štíhlé paže

1. Dámské kliky

Jeden z nejúčinnějších cviků na paže jsou klasické dámské kliky. Připrav si cvičební podložku. Rukama se opři, prsty by měly být roztažené. Ramena stáhni od uší a nadzvedni hlavu, aby byla v prodloužení páteře. Záda drž rovná a zpevněná! S výdechem zatlač dlaně do země a zvedej se od země. Kolena nech položená na podložce.

 
dámské kliky

2. Kickback na triceps

Mírně se předkloň, pokrč koleno a opři se o něj. Případně můžeš použít i lavičku. Vytáhni loket nahoru, ruka je ve svislé poloze pod loktem. Vrhni se do zapažování. Nejprve využívej lehčí váhu činek, jakmile si troufneš na vyšší, hurá do toho!

kickback na triceps

 

3. Tlaky s jednoručkami ve stoje

Stoupni si, drž zpevněný střed těla a nohy roznožené na šířku ramen. Prováděj tlaky směrem nahoru nad hlavu a poté vrať činky do výšky uší. Soustřeď se na procítění svalů.


tlaky s jednoručkami
 

4. Plavání

Výchozí pozice je leh na břichu. Natáhneme ruce do vzpažení a držíme je těsně nad zemí. Hlava je v prodloužení těla. S výdechem pokrčujeme paže a stahujeme lokty k tělu. Soustředíme se při tom na zapojení zádových svalů. S nádechem vracíme paže do výchozí pozice ve vzpažení.

 
cvik plavání

5. Bicepsový zdvih

Stůj vzpřímeně se zpevněným středem těla. Nadechni se a následně s výdechem zvedni činky směrem k hrudníku. Lokty musí zůstat na místě. Nevytáčej je do stran. Také si dej pozor, abys neohýbala zápěstí.


Bicepsový zdvih

 

Chceš znát více efektivních cviků? Staň se členkou VIP Programu! Máme pro tebe propracovaná cvičební videa, z kterými zamakáš na celou postavu.


Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty