Začínáš cvičit nebo plánuješ restart? Mrkni na pár rad, jak to nepřepálit a vydržet

Začínáš cvičit nebo plánuješ restart? Mrkni na pár rad, jak to nepřepálit a vydržet

Všude kolem sebe vidíš nadšence, jak běhají nebo chodí do fitka. Kolegyně v práci se baví o tom, na kterou lekci zítra půjdou a ty nic? Nezůstávej pozadu. Mrkni na pár rad, jak s pohybem vůbec začít, abys to zbytečně nepřepálila a vydržela déle než měsíc!

Proč spousta z vás skončí po pár týdnech?

Největším problémem je netrpělivost. Chceš mít výsledky hned, cítíš se motivovaná, tak nasadíš vražedné tempo. Základem úspěchu je ale především konzistence. Tím, že to na začátku přeženeš, spíše o motivaci brzy přijdeš. Jak tedy nejlépe dosáhnout dlouhodobého efektu?

Jdi do toho naplno, ale s rozumem



Současná kondice

V první řadě se zamysli, jak jsi na tom se současnou kondicí. Pokud jsi roky nic nedělala, tak určitě není dobré hned vyrazit na extrémně náročnou fitness lekci, kde dostaneš pořádně do těla. Nenech se zlákat ani davovým šílenstvím kamarádek, které na podobné lekce chodí už nějaký ten čas. Ty sama nejlépe víš, jak na tom po fyzické stránce jsi. Poslouchej své vlastní tělo! Bez tréninku přeci také hned nepoběžíš maraton.


Reálné cíle

Mírni své počáteční nadšení a dávej si reálné cíle. Začni třeba jednou lekcí či aktivitou týdně, kterou budeš zvládat opravdu pravidelně. Další pak přidávej klidně až za dva měsíce. Tvé tělo si zhruba po jednadvaceti dnech začne pomalu vytvářet návyk a dalším měsícem si ho krásně zakóduješ.



Radost z pohybu

Z pohybu bys měla mít radost a musí tě bavit. Teprve potom přijde i kýžené ovoce, ať už v podobě redukce tělesného tuku nebo lepší kondice. S tím souvisí zároveň i vhodný výběr typu aktivity. Prostě vybírej srdcem, ne tím, co ti říká okolí.



Parťák na cvičení

To je skvělá forma motivace především pro extroverty. Svého parťáka nebo rovnou celou partu nebudeš chtít zklamat. Mysli navíc na tu srandu, kterou spolu během sportování zažijete! Pokud jsi spíše introvert nebo máš v práci lidí za celý den dost, třeba si naopak oblíbíš nějakou individuální aktivitu se sluchátky v uších, při které budeš mít svůj klid.



Závěrem

Pokud ty sama nebudeš chtít něco změnit, tak ti žádné rady a tipy nepomohou. V období krize je zapotřebí zapojit také silnou vůli a držet se své rutiny. Pokud jednou vynecháš svou naplánovanou aktivitu bez vážné příčiny (např. nemoc), tak je dost pravděpodobné, že příště to přijde znovu. Z tvé cvičební rutiny se tak pomalu stane rutina lenivá. A to přeci nechceš!



Skvělým parťákem k tvému cvičení může být i FAT KILLER, který nejen podpoří tvé spalování tuků, ale zároveň je i díky obsahu kofeinu skvělým nakopávačem, když se ti zrovna příliš nechce.


KOUPIT FAT KILLER

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty