Jak dodržet pitný režim i v zimě

Jak dodržet pitný režim i v zimě

V létě pro mnoho z nás není žádný problém dodržovat pitný režim, ale v zimě? To s tím ne jeden člověk bojuje. Není nám vedro, a tak necítíme potřebu se napít. Pitný režim je ale velmi důležitý! Zapomínat bys na něj určitě neměla. Mám tu pro tebe několik praktických tipů, jak dodržet pitný režim na jedničku s hvězdičkou i v zimním období!


Kolik vody denně vypít

Denně bychom měli vypít cca 35–40 ml vody na 1 kg tělesné hmotnosti. To je doporučený příjem pro běžné fungování. Pokud však cvičíš nebo máš fyzicky náročnou práci, pak by měl být tvůj příjem tekutin ještě větší. Během hodiny cvičení bychom se měli dostat ještě o 500 ml vody navíc. 

Nároky na pitný režim se u každého z nás liší. Závisí to na výšce, váze, pohybových aktivitách, v jakém prostředí se nacházíme, jaký je náš zdravotní stav atd. 

Tělo je tvořeno až z 80 % vodou. Je tedy vidět, že vodu ke svému životu skutečně potřebujeme. Pokud tě trápí nadměrné zadržování vody v těle, pak můžeš vyzkoušet náš WATER FIGHTER. Zadržování vody v těle dost často souvisí právě s nedostatečným pitným režimem. 

A určitě to znáš, jak to vypadá, když během dne dostatečně nepiješ: 

1. Bolí tě hlava
2. Nedokážeš se plně soustředit a koncentrovat na práci
3. Máš nedostatek energie

Negativních účinků, které ovšem ani nevidíš, je mnohem více, jako například zhoršená regenerace nebo zhoršený metabolismus přijatých živin. 






Začni den se sklenicí vody

Stejně jako je pro tebe automatické si ráno vyčistit zuby, nauč se také pít. Buduj zdravé návyky. Nachystej si ráno sklenici vody a tím nastartuj svůj den. Mnoho influencerek doporučuje začít den s vodou s citronem. Voda s citronem bohužel není nijak zázračná pro hubnutí, ale pokud ti chutná, pak je to skvělý tip, jak zvýšit svůj pitný režim! 


Udělej si to pěkné 

Také máš ráda všelijaké hezké láhve na vodu, brčka a další doplňky, které jsou nejen praktické, ale také hezky vypadají? Pokud ti to pomůže s tvým pitným režimem, jdi do toho! Pořiď si pěknou láhev s brčkem, kterou si umístíš na stůl a při práci budeš postupně upíjet. Můžeš počítat, kolik takových lahví nebo sklenic si za den vypila a zjistit, zda je tvůj příjem tekutin dostatečný. 




Nastav si připomínky

Moderní technologie nám usnadňují život dennodenně. Dnes již najdeš mnoho aplikací, které jsou přímo určeny na dodržování pitného režimu. Využít můžeš ale také klasické upomínky v mobilu nebo jednoduchý papírek s poznámkou na nástěnce, který bude křičet: „Napij se!“ 

A co když ti voda nechutná? 

Pitný režim by se měl skládat především z klasické pitné vody. Kávu s mlékem do toho nezařazujeme, ta naopak odvodňuje a měli bychom ještě zvýšit příjem tekutin, když ji pijeme. Můžeš ale popíjet také neslazené čaje.  

Čistou vodu si ochuť například citronem, mátou, limetkou či jiným ovocem. Pokud sportuješ, na zpestření pitného režimu využij i naše BCAA meloun nebo BCAA citrus. Nejen že mají osvěžující chuť, ale zároveň vyživují a regenerují svaly. Můžeš si je dopřát před tréninkem nebo po tréninku, ale i během cvičení! To záleží jen na tobě. 



Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty