5 rad, jak pečovat o vlasy

5 rad, jak pečovat o vlasy

JAK NA DLOUHÉ A LESKLÉ VLASY 

Ne vždy jsem měla dlouhé a zdravé vlasy. Rostly mi po ramena a víc ne. Konečky roztřepené a celkově byly moje vlasy bez života. Toužila jsem mít dlouhou a lesklou hřívu, tak jsem si začala hledat informace, jak si pomoct. A sláva, povedlo se!
Ráda vám předám všechno, co vím, snad to pomůže i vám :)




ČESÁNÍ

Říkáš si, žádná věda, ale pokud to děláš špatně, tak si vlasy poškodíš, budou se lámat a konečky budou roztřepené. 
Jak na to správně? Vždy si nejdřív rozčesej konečky, jemně, žádné tahání a trhání… Pokud objevíš cucek, nejdřív jej rozděl prsty, pak až vezmi hřeben. Od konečků postupuj vždy výš a výš, až na jeden tah rozčešeš vlasy od kořínků až ke konečkům a vlásky budou pěkně hladké.




JEDNOU DENNĚ NESTAČÍ!

Sice jsem asi blázen, ale hřeben mám v autě, v práci na stole i v kabelce. Češu se kdykoliv mám příležitost, ale 3x denně by mělo stačit.



MYTÍ VLASŮ

Čti pozorně, protože i to dělá spousta lidí špatně. 

Než půjdeš do sprchy, tak si vlasy učeš -> už víš, jak na to. Ve sprše si vlasy navlhči, vezmi šampon a do dlaně nanes množství zhruba o velikosti lískového ořechu - ano stačí to i na mé dlouhé vlasy pod zadek! Šampon si promni v dlaních a nanes na kůži u hlavy, jemně masíruj, žádné zmatené pohyby po celé hlavě, pouze u kořínků. Dost možná se stane, že šampon nenapění, nevadí! Opláchni a dej šampon znovu, tentokrát použij asi o polovinu menší množství. Teď už se vytvoří pěna, která ti bude stačit na celé vlásky.

Šampon si pořádně vymyj.Teď přijde na řadu kondicionér, ten nanes pouze do délek, nikdy ne od hlavy, kondicionér si na vlasech rozčeš, zase pěkně od konečků a pomalu. Doporučuji rozčesávat hřebenem na mokré vlásky. Když máš rozčesáno, můžeš opláchnout.

Teplotu vody si nastav tak, aby ti byla příjemná.
Tip ode mě! Na závěr vlásky propláchni úplně studenou vodou, vlasy se hezky uzavřou a budou lesklejší.
Pak je vysuš jemně ručníkem, ale nedrhni, jinak se ti budou třepit.


FOUKÁNÍ VLASŮ

Nedoporučuji česat mokré vlasy, protože jsou citlivé a mohly by se poškodit. Takže nejdřív vlásky vyfoukej fénem, teplota by měla být co nejstudenější, ale přiznám se, že sama mám střední stupeň, jinak bych foukala dvě hodiny :) Po vysušení už můžeš vzít hřeben a vlasy hezky rozčesat, přes kulatý kartáč je pak vytvaruješ do požadovaného účesu. To už je na tobě!

Co se vlasů týče, mám toho na srdíčku mnohem víc, ale tohle jsou základy, bez kterých to nikdy nepůjde!
Osvoj si, jak se správně česat, mýt a foukat si vlasy, udělej z toho rutinu a já se mezitím pustím do dalšího článku.
Kdyby ses chtěla zeptat na něco konkrétního, tak nám klidně písni na Instagramu a já ti ráda odpovím :)


Tvoje Petruška

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty