Vyšperkuj svoji postavu: Poradíme, jak na krásná a pevná stehna

Vyšperkuj svoji postavu: Poradíme, jak na krásná a pevná stehna

Sezóna sukní sice končí, ale pokud nechceš příští rok skrývat celulitidu a ne zrovna pevná stehna na koupálku, je čas začít s rýsováním této problematické partie už teď. Pěkná postava se neupeče za pár dní, tak si dej předsevzetí, že do toho praštíš přes podzim a zimu a na jaře všem ukážeš!

Luxusně tvarovaná stehna, která dole přecházejí ve štíhlá lýtka a nahoře v pevný zadeček, nemusí zůstat jen ve tvých představách. Změň své sny ve skutečnost, nastartuj pevnou vůli a pusť se do rýsování těla. Přes zimu ho nikdo přes teplé oblečení neuvidí, kdežto příští rok všem spadne brada z tvé změny k lepšímu.

Jídlo, jídlo a zase to jídlo

Zapomeň na nesmyslné diety, které tě nechají hladovět a následně tě zklamou jojo efektem. Zapni zdravý selský rozum a začni jíst pravidelně, rozmanitě a především zdravě. Bez zdravé stravy totiž špíčky dolů nepůjdou. Dopřej si jídlo klidně 6× denně v rozumných porcích. A protože se v tomto článku zaměřujeme na stehna, poradíme, na co se při sestavování jídelníčku zaměřit, abys předešla celulitidě nebo – pokud už ji máš – se s ní přestala trápit:

Zapomeň na krémy z reklam, které slibují vyhlazení pomerančové kůže. Jde o vnitřní problém, který žádné mazání nevyřeší.
• Prokazatelně na celulitidu pomáhá dodržování pitného režimu. Denně vypij alespoň 2 litry čisté vody a dej si klidně i zelený čaj. To vše ideálně doplň o vymačkanou šťávu z citronu.
Vyhni se průmyslově zpracovaným potravinám, glutamátům a sladidlům.
Sniž procento tělesného tuku – to jde ruku v ruce se silovým tréninkem. Zajdi do fitka nebo si zacvič doma a buď k sobě skutečně poctivá. Klidně přidej nějaký produkt, který tělo nabudí k většímu spalování.
Vyzkoušej peeling s masáží a prohřátím kůže. K tomu dobře poslouží i podomácku vyrobená směs

Jak porazit celulitidu v domácích podmínkách

S pomerančovou kůží můžeš zatočit i doma. Stačí dodržovat předchozí rady a svým stehnům věnovat dostatečnou, pravidelnou péči. V kuchyni si jednoduše připrav peeling, kterým 2× denně po teplé sprše pořádně promasíruj své nohy. Nejenže dáš vale nevzhledným bochánkům, ale ještě si zjemníš pokožku a vliješ více energie „do žil“.

Recept na kávový peeling proti celulitidě

Co budeš potřebovat:

• půl šálku nahrubo namleté kávy,
• šálek jakéhokoli tělového mléka,
• 2 čajové lžičky mleté skořice.

Jak na to:

Tělové mléko nebo krém smíchej s mletou kávou a skořicí. Vznikne ti kašička, kterou můžeš uchovávat v malé skleničce, případně dózičce od krému. Každý den po teplé sprše masíruj svá problematická místa na stehnech alespoň 2 minuty v kuse, poté opláchni.

Účinky peelingu:

Skořice prohřeje pokožku. Kofein z kávy zrychlí krevní oběh a nabudí lymfatický systém. Krém ber jako pojivo pro předchozí ingredience, ale i jako pomocníka, který zvláčňuje a hydratuje kůži.

Dej si pořádně do těla

Bez cvičení svého cíle nedosáhneš. Krásně tvarovaná stehna a pěkně vyklenutý a pevný zadeček, to chce alespoň 3× týdně trénink zaměřený na celé tělo i na konkrétní partie.

Na správné tvarování postavy je ideální posilování ve fitness centru. Zamiř tam a napoprvé si nech poradit od zkušeného trenéra. Doporučí ti jednotlivé cviky i vhodnou zátěž. Po pár týdnech už se na cvičení ve fitku klidně vrhni sama.

5 cviků na stehna, které zkus ve fitku:

1. dřepy s osou,
2. výpady,
3. sumo mrtvý tah,
4. leg press,
5. výstupy na lavičku.

Nechce se ti do posilovny nebo zkrátka neholduješ strojům? Na tom není nic špatného. Existuje řada cviků, které si bez obav můžeš zacvičit ve svém pokoji i v přírodě.

5 cviků na stehna, které zvládneš doma:

1. poctivé dřepy (klidně se zátěží),
2. dřepy s výskokem,
3. výpady vpřed,
4. výpady do stran,
5. výdrž ve dřepu.

Žehličkou na celulitidu bývá nazývána cyklistika. Za hezkého počasí vyraz na kole po rovinkách, ale i do kopců. Když počasí nepřeje, opraš rotoped a přestaň ho používat jako němého sluhu na oblečení.

Určitě stojí za to zamilovat si i běh. Při něm dáš na frak svým tukovým zásobám, procvičíš celé tělo a získáš fyzičku. Pokud nepatříš mezi zkušené běžkyně, neklesej na mysli. Chce to začít pozvolna. Dobře ti k tomu poslouží běžecký kalendář. Jen se ho drž a poctivě postupuj den po dni. Zanedlouho zjistíš, že běhání už pro tebe není žádnou překážkou.

Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty