Kalkulačka pro bazální metabolismus: spočítejte, kolik kalorií denně byste měla přijímat

Kalkulačka pro bazální metabolismus: spočítejte, kolik kalorií denně byste měla přijímat

Chcete zhubnout, nebo spíš zpevnit tělo? Pak je kromě cvičení důležité hlídat si také svůj energetický příjem. Více vám napoví hodnoty, které si snadno spočítáte v naší kalkulačce bazálního metabolismu.

Bazální metabolismus (anglicky Basal Metabolic Rate, BMR) vyjadřuje veškerou energii, kterou váš organismus spotřebuje v naprostém klidu – například ve spánku. V závislosti na tom, jak jste aktivní, tvoří BMR asi 70–80 % vašeho denního energetického výdeje. Tomu je potřeba přizpůsobit váš denní energetický příjem, tedy kolik kalorií denně si můžete dovolit pro dosažení svého cíle.

Do naší BMR kalkulačky stačí zadat věk, výšku, váhu a pár informací o vašich pohybových aktivitách. Výsledky vám vyskočí pěkně v kaloriích, které si pak můžete snáze každý den hlídat.

Jen pozor, čísla nejsou nikdy do poslední kalorie přesná. Udávají především energetickou hodnotu, pod kterou by zdravý jídelníček nikdy neměl klesnout. Navíc je ovlivňují další činitelé, jako např. stres nebo činnost organismu při trávení potravy. Jako základní vodítko je ale BMR docela fajn!

Je milet
Má váha jekg
Má výška jecm
Můj cíl

Má pohybová aktivita



Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty