Protein může být dobrým parťákem. Zkus ho i ty

Protein může být dobrým parťákem. Zkus ho i ty

Proteiny jsou oblíbeným doplňkem stravy především u sportovců. Pokud chceš nabrat svalovou hmotu, je pro tebe ideální. Pomoci může ale i při redukci. Jak tedy protein správně užívat? 

Důležité je si říci, zda si ho při procesu hubnutí nebo nabírání svalů vůbec musíš dávat. „Záleží, co je tvým cílem. Pokud budeš chtít na váze cíleně přibrat, tak protein může být na této cestě skvělým pomocníkem ve spolupráci s dobře nastaveným jídelníčkem a tréninkovým plánem,“ tvrdí výživová poradkyně. 

Ta zároveň říká, že ho můžeš využít i při hubnutí. „Neznamená to, ale že když naopak na váze přibrat nechceš, tak se budeš bát protein zařadit. I ve snaze při redukci váhy může být protein dobrým parťákem. Hodí se jako další svačinka po nějakém silovějším či posilovacím tréninku. A to obzvláště, když se k normálnímu plnohodnotnému jídlu dostaneš až za delší dobu (více jak hodinu po ukončení tréninku),“ pokračuje poradkyně.

Proč je pro tebe protein důležitý?

Proteiny jsou bílkoviny, a to jsou základní stavební kameny v lidském těle. Pro tělo jsou nepostradatelné. Pokud si protein koupíš a uděláš si výživný drink, nemusíš se bát, že ti nebude chutnat. Na trhu už dávno není k dispozici jedna příchuť. U nás v Ladylabu seženeš vanilkový či kokosový. Nejsou to ale zdaleka všechny příchutě, co máme.

„Vhodný je také pro sportovce s vysokými tréninkovými dávkami, kteří nezvládají doplnit bílkoviny běžně formou jídla například z důvodu dvou až třífázových tréninků za den. Tady je potom protein skvělou volbou z hlediska výborné a rychlejší vstřebatelnosti a snadného trávení,“ vysvětluje poradkyně výhody proteinu. 

Dle ní je potřeba mít na paměti, že se jedná o doplněk stravy. Nenahrazuj jím tedy plnohodnotné jídlo jako snídani, oběd nebo večeři. Ke zdravému životnímu stylu ale určitě patří.

Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty