Podzimní detox: Jak ho zvládnout šetrně a nešokovat své tělo?

Podzimní detox: Jak ho zvládnout šetrně a nešokovat své tělo?

Občas je zkrátka potřeba vyčistit své tělo. Ideální je tak učinit na jaře a na podzim. Nic se ale nemá přehánět, proto se sebou vždycky zacházej šetrně, ať tělo nedostane šok. 

Detox je od slova detoxikace, jedná se tedy o čištění vnitřku těla. Většina holek se po něm cítí mnohem lépe. Vliv to má třeba na kvalitu spánku nebo množství energie. Detox může trvat celé roční období, anebo taky jenom týden. Záleží zkrátka na tobě. Důležité je, se do ničeho netlačit. 

Pravidla detoxu

Při detoxu nejde ani tak o hubnutí, ale o očistu. Hubnutí může být v mnoha případech příjemným vedlejším efektem. Pokud se ho rozhodneš opravdu dodržovat, vynechej všechny potraviny, které by tě mohly nějakým nafukovat. Jde přece o to, cítit se lehká jako pírko. Ze svého jídelníčku tedy vyřaď pečivo, ale klidně i maso. Není na škodu si chvíli odpočinout od mléčných výrobků, cukrů nebo kávy, která obsahuje nezdravý kofein. O alkoholu ani kouření nemluvě. 

Začni ale se vším hodně pozvolna. Pokud si zvyklá do sebe ládovat pečivo horem dolem, nemůžeš ho najednou přestat úplně jíst. Tělo by se leklo. Víme, že bílý pšeničný chléb z obchodu s popraskanou kůrkou vypadá báječně, tělu ale rozhodně neprospívá. Zkus ho nahradit třeba celozrnných žitným kváskovým chlebem. 

Dej si nálož vitamínů

Podstatnou složkou celého detoxu jsou hlavně vitamíny z ovoce a zeleniny. Z nich získáš zároveň hodně vlákniny. Obsahují ji třeba hrušky a jablka, která mají také protizánětlivé účinky a podporují imunitní systém. Nalezneš ji také v sušených fících, meruňkách, švestkách, hnědé rýži nebo čočce. Šanci dej také ovoci z daleké exotiky. Citrusy ti totiž dodají vitamín C, a tím pádem také spoustu energie. Klidně si po ránu vymačkej šťávu z grepů nebo pomerančů. Céčko ti navíc zredukuje cholesterol. 

Na podzim nevynechej řepu


I když by se mohlo zdát, že detox se hodí spíše na jaro, spoustu možností máš i na podzim. Cibule, mrkev, červená řepa, ředkvičky a špenát – to jsou potraviny, které jakožto právě vypěstované, můžeš na podzim jíst. Variant je nespočet. Z řepy si můžeš udělat šťávu, upéct ji, anebo zkusit lehký salát. 
Červená řepa je plná vitamínu C a kyseliny listové. Doporučuje se při chudokrevnosti, dně a při vysokých hladinách kyseliny močové v krvi. Špenát je zase geniální, pokud chceš zhubnout. Obsah kalorií je velice nízký. 

Pokud toužíš po krásné postavě a zdravém vnitřku, zkus doplněk stravy Detox, který najdeš u nás v Ladylab.


Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty