Dej se do pohybu... nehledě na počasí!

Dej se do pohybu... nehledě na počasí!

Letošní léto je jako na houpačce. Chceš se začít hýbat, ale buď je venku horko na padnutí, nebo prší, a ty bys raději zůstala celý den doma? Máš pocit, že jsi stále unavená a přinutit se k nějakému pohybu je nadlidský výkon? Poradíme ti pár tipů, jak s tím zabojovat a nakonec nad sebe samou zvítězit!

Zabojuj s únavou

Nehýbeš se, protože jsi příliš unavená? Paradoxně jedním z důvodů, proč jsme stále unavení je právě nedostatek pohybu. Sedavý způsob života pro nás není vůbec přirozený, přesto takto trávíme čím dál více času. Práce v kanceláři a sezení u počítače je jasná rovnice, že máme pak během dne málo pohybu.

Všimla sis někdy, že když dlouho sedíš, přestává ti to myslet a postupně ztrácíš koncentraci?

Proč tomu tak je? Tělo se tím totiž dostává do předspánkového stavu a práce mozku se zpomaluje, nápady se nedostavují a nálada se zhoršuje. A co s tím?

TIP 1 – Hýbej se v mezičase!
Udělej si pár dřepů, chvilku uklízej nebo si vyřiď pracovní pochůzky po budově. Stačí pět minut a tvůj mozek se okysličí, navíc získáš odstup od problémů, které řešíš a můžeš pak věci řešit objektivněji. V tomto případě trochu pohybu znamená i trochu čerstvých myšlenek.

TIP 2 – Krokuj!
Pravidelná chůze je v podstatě tím nejzdravějším pohybem, jaký si můžeš dopřát. Stanov si nějaký cíl a využij měření kroků, které ti může být skvělou motivací a zároveň pomocníkem, protože bude tvůj veškerý pohyb monitorovat. Nechce se ti do toho samotné? Najdi si kolegy nebo kamarády, se kterými si dáte výzvu společně nebo se vsadíte, kdo ujde víc. Soutěživost je totiž největším tahounem a motivací zároveň.

Počasí tě nerozhodí

Pokud chceš své tělo nastartovat nebo třeba jen udržet v kondici, je potřeba mít pohyb pravidelně. Najdi si takovou aktivitu, kterou můžeš dělat pravidelně bez ohledu na počasí. To ti zajistí především indoorové aktivity, které počasí neovlivňuje.

Cvič doma

Pokud se ti nechce cvičit mezi ostatními, vhodnou volbou je domácí cvičení. Cvičební plán si můžeš sestavit sama podle svého uvážení, nebo můžeš do hry zapojit třeba různé internetové výzvy. Domácí cvičení má výhodu, že za něj nic nezaplatíš a že je zcela na tobě, v jakou denní dobu si na něj najdeš čas. Má to ale i menší nevýhodu. Nikdo tě nezkontroluje, zda cvik provádíš dobře a také můžeš rychleji ztratit motivaci.


Zajdi do fitka

Naopak jestli si na sebe chceš ušít bič, pořiď si permanentku do fitness centra. Jakmile budeš vědět, že za něco platíš, je mnohem větší šance, že se přinutíš jít cvičit mmohem častěji. Dnes je v rámci fitness center již takových možností, že každý si určitě najde to své. Můžeš navštěvovat jak skupinové lekce, tak cvičit samostatně. Je jen na tobě, jako pohybovou aktivitu si zvolíš, důležité je nebát se toho a hlavně začít.

Plav

Pokud se ti nechce cvičit ve fitku a potit se před všemi okolo, ale přesto nemáš tak úplně vůli cvičit sama doma, můžeš krom všestranného plavání zkusit i některou z variant cvičení ve vodě, jako je například aquaerobic. Bazén má velkou výhodu právě v tom, že se při plavání nebo cvičení na první pohled nezpotíš, ale náročný dokáže být také. Navíc je to i přijemná aktivita pro horké letní dny.

A když se počasí umoudří, vsaď na outdoorové aktiviy. Sedni na kolo, nazuj brusle nebo se vydej do přírody na nějakou túru. Běh nebo dlouhou procházku, při kterých si pročistíš plíce i hlavu, netřeba zmiňovat. Ve zdravém těle, zdravý (vz)duch!

Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty