10 tipů, jak zabránit zadržování vody v těle

10 tipů, jak zabránit zadržování vody v těle

Naše tělo je tvořeno z 55–65 % vodou. Je velmi důležitá pro správnou funkci těla, pokud jí je ale více, může způsobovat nepříjemnosti. Vyšší hmotnost, nafouklé bříško, nadměrné pocení nebo otékání končetin jsou jen některými efekty nadměrného množství vody v těle. Dalším je třeba také vznik celulitidy. Máme pro tebe tipy, jak zabránit zadržování vody v těle.

10 tipů, jak se zbavit zavodnění

- Vyhni se sladkostem, které obsahují jednoduché cukry.

- Pozor na nadměrnou konzumaci soli a sodíku.

- Nezapomínej na dostatečný přísun draslíku ve stravě.

- Zaměř se na dostatečný pitný režim.

- Hýbej se a pravidelně cvič.

- Dej si do pořádku své hormony.

- Zdravý životní styl je klíč k tomu, aby ses cítila skvěle.

- Dávej si potraviny, které odvodňují.

- Vsaď na bylinky na odvodnění.

- Vyzkoušej přírodní odvodňovač Water Fighter.

CHCI SE ODVODNIT


water fighter

1. Pozor na sladké (cukr)

Přehnaná a pravidelná konzumace jednoduchého cukru způsobuje kolísání hladiny glukózy v krvi. To může zapříčinit zvýšení podílu vody v těle. Preferuj ve stravě komplexní (složené) sacharidy, tedy celozrnné pečivo, rýži, těstoviny, pohanku, bulgur či celozrnné obilné vločky. Jednoduchý cukr a různé další sladkosti zařazuj do svého jídelníčku opravdu jen výjimečně.

2. Vyhýbej se nadměrné konzumaci soli a sodíku

Sůl totiž způsobuje zadržování vody v těle. Zkus omezit solení při vaření a sůl nahradit jiným, ideálně jednodruhovým kořením, různými bylinkami či například zelenými natěmi. Dobré je také použití citrónové nebo limetkové šťávy nebo pokud jsi milovnice pikantních jídel, chilli je také skvělou volbou.

Pozor si také dávej na potraviny s vysokým obsahem sodíku: polotovary, uzeniny, sójová omáčka, jedlá sůl, potraviny ve slaných nálevech a pochutiny typu chipsy nebo slané oříšky. A také na minerální vody, které obsahují vysoké množství sodíku.

3. Nezapomínej na dostatečný přísun draslíku ve stravě

Nedostatek draslíku v těle způsobuje zadržování vody a sodíku v těle a poté otoky. Do svého jídelníčku zařazuj potraviny bohaté na draslík – banány, luštěniny, meruňky, sušené ovoce (nepřislazované), rajčata, špenát, sušené houby, brambory, datle, avokádo a mák.


jak se zbavit zavodnění

4. Dodržuj dostatečný pitný režim

Pokud budeš pít málo, donutíš své tělo tvořit si zásoby vody a tím pádem budeš vodu zadržovat. Ačkoliv se ti to může zdát divné a řekla bys, že čím více vody vypiješ, tak tím více jí zadržíš, ale opak je pravdou. Pokud bude mít tvé tělo dostatek tekutin, nebude mít důvod zavodňovat organismus přebytečnou vodou.

5. Přirozeně se hýbej

Pohyb a zdravý životní styl jdou ruku v ruce. Chceš se cítit skvěle ve svém těle? Začni cvičit 3-5krát týdně a k tomu se snaž hýbat, kdykoliv to jen půjde. Krokování je super způsob, jak se udržet v kondici, podpořit dobré trávení a bojovat proti zadržování vody v těle.

- Choď všude pěšky.

- Nákup neobjednávej, ale dojdi si pro něj.

- O pauze v práci si zajdi na krátkou procházku (třeba pro oběd).

- Dej si upomínky do telefonu či na hodinky, aby ses každou hodinu na chvíli prošla.

- Vystup o zastávku dříve z MHD.

- Jezdi do práce na kole.

- Choď s radostí venčit psa nebo s dětmi na hřiště.

- I uklízení spaluje kalorie.

- Taková práce na zahradě je pořádná makačka.



jak se odvodnit

6. Dej si do pořádku hormony

Zadržování přebytečné vody v těle mohou mít na svědomí také hormony. Na mysli máme například užívání hormonální antikoncepce nebo třeba ženy mají s tímto problémy v období PMS a menstruace nebo v těhotenství a menopauze. Je to naprosto přirozené, ale správnou životosprávou můžeš důsledky minimalizovat.

7. Udržuj si zdravou váhu

Lidé s kily navíc nebo se s nesprávným životním stylem mají vyšší tendence zadržovat nadbytečnou vodu v těle. Udržuj si proto zdravou váhu a snaž se tělu dodávat všechny potřebné živiny, aby nestrádalo. Uvidíš, že se budeš cítit skvěle.


odvodnění

8. Pravidelně do jídelníčku zařaď přírodní diuretika

Diuretika způsobují zvýšené vylučování vody (odvodňují). Využít proto můžeš přírodní zdroje potravin. Mezi přírodní diuretika patří například okurka, melouny, jablka, šalotka, mrkev, celer, chřest, petržel a pastinák.

9. Využij sílu bylinek

Některé bylinky mají také skvělé odvodňovací schopnosti. V tvém režimu by tedy neměl chybět čaj z březových listů, jitrocele, kopřivy nebo třeba přesličky.

10. Water Fighter tě odvodní

Water Fighter je přírodní odvodňovač, který tě zbaví přebytečné vody raz dva. Ihned začneš běhat na WC a upustíš ze sebe vodu, kterou tvé tělo nepotřebuje. Ve složení najdeš komplex nejúčinnějších bylinek, jako třeba kopřiva, extrakt ze zeleného čaje, extrakt z jalovce a další…

CHCI SE ODVODNIT


přírodní odvodňovač Water Fighter

Najpredávanejšie spaľovače
v Československu
Bleskové doručenie
do celej Európy
Najružovejšie a najkrajšie balíčky pod slnkom
Nie sme obyčajný e-shop,
sme dievčatá ako ty