7 tipů na jarní detox

7 tipů na jarní detox

Chceš se pustit do jarní očisty těla? Máme pro tebe 7 tipů na nejlepší detox! Nejsme příznivci radikálních diet a nesmyslných detoxikací, které slibují zázraky. Jdeme na to zdravě a s rozumem. Tak pojď se inspirovat, co nového zkusit pro své tělo.

CHCI SE DETOXIKOVAT

1. Detox od kofeinu

Určitě to znáš. Jedna káva, dvě kávy, tři kávy… a tak neustále navyšuješ svou denní dávku kofeinu, až už na tebe nepůsobí ani 5 šálků denně. Ano, tělo si navyklo. Dej mu trošku oraz a uvidíš, že ti bude stačit méně kofeinu, aby ses nabudila.

Vyřaď alespoň na 2 týdny kofein a uvidíš, že pak i 1 káva denně na tebe bude opět působit. Nezapomeň ale, že kofein se nenachází jen v kávě, ale také v energetických nápojích, Coca Cole, čajích nebo ve spalovačích.

2. Detox od alkoholu

Mnoho detoxů slibuje očistu těla, nicméně právě k detoxikaci máme játra a další orgány. Detox, který má opravdu pro tvůj organismus smysl, je ten od alkoholu. Co takhle si dát měsíc abstinence? Být každý víkend v lihu rozhodně není nic zdravého pro tvé tělo. Dokaž si, že se umíš bavit i bez alkoholu. Tohle je výzva, ale ty to dáš!

Navíc věděla jsi, kolik kalorií alkohol obsahuje?

- 0,5 l piva obsahuje 200 kcal

- 2 dcl červeného vína obsahuje cca 130 kcal

- 2 dcl bílého vína obsahuje cca 120 kcal

- Panák rumu obsahuje cca 80 kcal


nejlepší jarní detox

3. Detox od sladkostí

Máš ráda výzvy a ráda překonáváš sebe samu? Závislost na cukru je bohužel realita mnoha z nás. Přijde ti, že ses v poslední době až moc „rozežrala“ a láduješ se pátým přes devátý? Zklidni se. Neříkáme ti, ať se zbavíš sladkého úplně a navždy – to by nebylo dlouhodobě udržitelné, ale co to takhle omezit?

Všechny ty bonbony a neřesti nahraď ovocem. Dortíky a koláče si raději upeč sama ze zdravých ingrediencí. Vyzkoušíš a ochutnáš něco nového a časem přijdeš na to, že tolik sladkostí k životu vlastně ani nepotřebuješ. Nic se nemá přehánět. Všeho moc škodí. Vždy bude záležet primárně na množství.

4. Detox od fast foodu

Hamburgery, pizza, hranolky a další dobroty jednou za čas určitě neuškodí, ale neměly by být denní součástí našich jídelníčků. Máš pocit, že se ti stravování ve fast foodech vymklo kontrole? Dej si od nich detox! Pusť se do výzvy MĚSÍC BEZ FAST FOODŮ.Vždycky existuje možnost lepší varianty, tak pojď do toho.


Detox na hubnutí


5. Detox od donášky jídla

Každý den si objednáváš jídlo nebo chodíš do restaurací? Tak to pláče tvá peněženka i kalorické tabulky. Pokud si jídlo sama neuvaříš, nevíš přesně, co do něj bylo dáno. Někdy tě až překvapí, kolik kalorií navíc sníš. Chceš-li si držet štíhlou linii, nejjednodušší způsob je vařit si sama. Nejen že je to výhodnější po finanční stránce, ale také se naučíš nové recepty a budeš vědět, co do svého těla dáváš.

Tohle je výzva, která může být pro někoho opravdu náročná, ale o to lepší pocit ze sebe pak budeš mít!


6. Výzva: Zaměř se na pitný režim

Další jarní výzvou, kterou bychom ti doporučili, je ta, která se zaměřuje na pravidelný pitný režim. Pitný režim je velmi důležitý. V létě bude důležitější ještě dvakrát tolik, tak se začni připravovat už teď.

Denně bychom měli vypít cca 35–40 ml vody na 1 kg tělesné hmotnosti. To je doporučený příjem pro běžné fungování. Pokud však cvičíš nebo máš fyzicky náročnou práci, pak by měl být tvůj příjem tekutin ještě větší. Během hodiny cvičení bychom se měli dostat ještě o 500 ml vody navíc.

A jak na pravidelný pitný režim?

- Pořiď si hezkou láhev na pití.

- Brčko ti může pomoct ucucávat vodu i během práce.

- Dej si upomínky do telefonu nebo použij speciální aplikaci.

- Hecuj se s kolegyněmi v práci.

- Pokud ti čistá voda nechutná, zpestři si pitným režim rozpustnými BCAA nebo kolagenem.

očista těla

7. Beauty Detox

Vyzkoušej náš doplněk stravy Beauty Detox, který je kombinací všeho, co potřebuješ, abys měla dobré zažívání, krásnou pleť a pokožku a cítila ses skvěle!

BEAUTY DETOX je komplex bylinek, který podporuje detoxikační schopnost jater, stimuluje trávení a pročišťování těla a udržuje normální hladinu glukózy v krvi. Pokud tvé trávení bude fungovat, jak má, pak i hubnutí bude snadnější.


CHCI SE DETOXIKOVAT


tipy na detox

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty