Portobello burger

Portobello burger

Věděla jsi, že houby portobello se díky velkému a pevnému klobouku dají použít místo housek do burgeru? Máme pro tebe recept na skvělé burgery ve fitness variantě, které si můžeš dopřát i v dietě.

SUROVINY (porce pro 4 osoby):

4 portobello

400 g hovězího mletého masa

Sůl, pepř

4 plátky čedaru

1 salát little gem

200 g baby brokolice

1 lžíce olivového oleje

Bylinky provensálský mix

1 lžíce másla

POSTUP:

Portobello si oloupeme a na kapce olivového oleje zprudka opečeme. Přihodíme na pánev bylinky a lžíci másla a chvilku přeléváme máslo přes houby. Sundáme z pánve a necháme okapat. Hlavně pracujeme rychle, aby houba nepovadla.

Z mletého masa si vytvoříme 4 kuličky a opravdu hodně vymačkáme vzduch, z nich tvarujeme placičky na burger. Opečeme je na kapce oleje velmi zprudka z obou stran. Stačí 2 minuty z každé strany. Na poslední chvíli položíme na burgery i plátek sýru.

Přivedeme si k varu osolenou vodu a hned vedle ní budeme mít připravenou mísu s ledovou vodou. Na 2 minuty vhodíme brokolici na vroucí vody a ihned hodíme do vody ledové.

Takto připravenou brokolici před servírováním opečeme na výpeku po burgeru.

Servírujeme osušený klobouk portobello, který lehce posolíme a na něj položíme list salátu, maso se sýrem a k němu brokolici.

fitness burger

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty