Jak zhubnout bez jojo efektu

Jak zhubnout bez jojo efektu

Hubneš a chceš si svou váhu udržet? Máme pro tebe tipy, jak po zhubnutí nenabrat kila zpátky a vyhnout se tak obávanému jojo efektu.

Co je to jojo efekt? Uvedeme ti to na příkladu. Zhubla jsi 5 kg, ale poté jsi po ukončení diety opět nabrala nejen těch 5 kg, ale i pár dalších kil navíc. To je něco, co určitě nechceme. Tak si dej pozor a dodrž tyto naše tipy.

13 tipů, jak zabránit jojo efektu

1. Nevyřazuj z jídelníčku žádnou makroživinu.

2. Jez vyváženě a pestře.

3. Vyhni se drastickým dietám.

4. Najdi si trvale udržitelný životní styl.

5. Osvoj si zdravé návyky.

6. Pravidelně se hýbej. Krokování je super způsob, jak se udržet fit.

7. Kombinuj silový trénink a kardio.

8. Zaměř se na kvalitu spánku.

9. Dostatečně regeneruj.

10. Pečuj o svou psychiku.

11. Hubni pomalu, ale jistě.

12. Nezpomaluj si metabolismus.

13. Pomoz si doplňky stravy pro podporu hubnutí.

CHCI ZABRÁNIT JOJO EFEKTU



jak zhubnout

Vyvážený jídelníček

Jak fungují všechny ty low carb a low fat a další zajímavé diety celebrit? Většinou se jedná o vyřazení či výrazné omezené jedné z makroživin. Ano, pravděpodobně zhubneš, ale jakmile začneš jíst zase normálněji, kila nebereš zpět. Efekt těchto diet je jen krátkodobý a rozhodně není dlouhodobě udržitelný.

Hubni s vyváženým jídelníčkem. Strava při hubnutí by měla obsahovat komplexní sacharidy, zdravé tuky, dostatek bílkovin a vlákninu. Opomíjet bys neměla ani důležité mikroživiny. Dodávej svému tělu vyváženou a pestrou stravu, jedině tak zhubneš zdravě.

Trvale udržitelný životní styl

Ne striktní dieta, ale trvale udržitelný životní styl ti přinese výsledky, jaké chceš. Řekla sis, že nějaký ten měsíc či dva měsíce přetrpíš na dietě a pak zase najedeš do starého režimu? Tak to máš jojo efekt zaručen. Pokud v životě něco nezměníš, nic se nezmění.

Osvoj si zdravé návyky. Změň svůj životní styl k lepšímu a uvidíš, že nejen že se budeš cítit skvěle, ale i výsledky budou dlouhodobé.

Pravidelnost v pohybu

Bez pohybu půjde hubnout jen těžce. Neznamená to ale, že se teď na pár týdnů hecneš a zbytek života už se jen budeš válet na gauči u Netflixu. Zařaď do svého života pravidelný pohyb. Najdi si sport, který tě bude bavit a nebudeš ho dělat, jen protože chceš zhubnout, ale protože tě bude bavit.

Pokud máš problém udržet si pravidelnost cvičení, pak vstup do našeho VIP Programu. Každý týden tam pro tebe máme tréninkový plán, který když dodržíš, výsledky uvidíš cobydup. Chce to jasný plán a my ti ho dáme! Tak přidej se k dalším tisícům žen, které cvičí podle našich VIP trenérek.

Ze začátku se budeš možná muset trošku přemáhat, ale jakmile se stane cvičení součástí tvých běžných dnů, už si nebudeš umět představit, že to kdy bylo jinak. Cvičení je návykové. A prospěje nejen tvému zdraví a postavě, ale i psychice.

Spánek a odpočinek

Hubnutí neznamená jen dokonalý jídelníček a pohyb, ale patří sem také kvalitní spánek a regenerace. Kvalitu spánku není radno podceňovat. Pokud máš v poslední době pocit, že hubnutí stagnuje a že výsledky nejsou takové, jaké by sis představovala, pak je na vině možná kvalita spánku. My ti můžeme doporučit SWEET SLEEP, který zlepší tvé usínání a ty se vyspinkáš pěkně do růžova.

V tréninkovém plánu bys neměla zapomínat ani na REST DAY. Regenerace je stejně tak důležitá jako trénink. Pokud budeš cvičit každý den 2 hodiny, pak se jednoho dne sesypeš a přestaneš cvičit úplně. Raději si nastav režim, který je dlouhodobě udržitelný. Odpočívej a pečuj o své tělo.

kvalitní spánek

Psychika a hubnutí

Důležité je si to správně přenastavit v hlavě. Nepojímat hubnutí jako drastickou dietu, ale jako změnu životního stylu k lepšímu. Hoď se do pohody. Uvědom si, proč to děláš a pro koho to děláš. Nebuď na sebe přehnaně přísná. Dovol si být občas nedokonalá. A uvidíš, že v momentě, kdy nějaké hubnutí přestaneš řešit a budeš prostě jen dělat to, co tvému tělu dělá skutečně dobře, pak se teprve začnou dít zázraky.

Hubni pomalu, ale jistě

Zdravé hubnutí je obvykle pomalejší, než bychom chtěli. Ano, všechny chceme vidět výsledky teď hned, ale takhle to bohužel nefunguje. Pokud například vyřadíš z jídelníčku všechny sacharidy při keto dietě, pak pravděpodobně uvidíš výsledky rychle… Ale nebude to tuk! Bude to jen voda. Pustíš ze sebe vodu a hned budeš o nějaké to kilčo lehčí. Jakmile začneš jíst zase sacharidy, kila se vrátí zpět.

Lepší je hubnout pomalu a správně, než drasticky pomocí nezdravých diet. Ty ti dlouhodobé výsledky nepřinesou.

jak zhubnout trvale

Změň své špatné návyky

Údajně trvá 21 dní, než si člověk osvojí nový návyk. Pouč se ze svých chyb a pojď se vrhnout na zdravé návyky. Chodíš spát o půl noci? Kousni se a začni chodit spát v 10 hodin večer. Uvidíš, že více spánku tvé postavičce pomůže. Máš tendence mlsat večer u televize? Místo mlsání si přichystej plnohodnotnou večeři nebo jdi na procházku se psem. Každý nezdravý návyk se dá změnit. Stačí jen zatnout zuby a chtít vydržet.

Nezpomaluj si metabolismus

Udržuj svůj metabolismus tak, aby pracoval na plné obrátky. Jak metabolismus nezpomalovat? Tady jsou naše tipy!

- Nejez méně, než je hodnota tvého bazálního metabolismu.

- Příliš velký kalorický deficit není dobrou volbou při hubnutí.

- Jez pravidelně.

- Hýbej se během dne! Snaž se nakrokovat alespoň 8 tisíc kroků denně.

- Spoj silový trénink a kardio cvičení.

- Pomoz si doplňky stravy na podporu hubnutí. My můžeme doporučit naši TOP6 z balíčku Chci zhubnout, odvodnit a nežrat.

Ten nejlepší pomocníček proti jojo efektu? NIGHT BURNER! Působí v noci, kdy zvyšuje rychlost metabolismu. Redukuje růst tukových buněk a brání tak zpětnému ukládání tuku. Noční spalovač je skvělým doplňkem právě k FAT KILLERU. Společně totiž účinně bojují proti obávanému jojo efektu.

CHCI ZABRÁNIT JOJO EFEKTU


jak zabránit jojo efektu

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty