Škodí upnuté culíky vlasům?

Škodí upnuté culíky vlasům?

Chtěla bys dlouhé, krásné a zdravé vlásky? Pak se o ně musíš taky pěkně starat. Pokud ti vlasy hodně padají a nejsou tak objemné, jak bys chtěla, aby byly, pak by ses měla zaměřit i na to, jestli jim třeba nějak nevědomě neškodíš… Co takové upnuté culíky? Vadí, nebo nevadí? To ti prozradím v tomhle článku.

 

Culíky a péče o vlasy – co bys měla vědět:

- Příliš upnuté culíky nejsou pro tvé vlásky zrovna tím nejlepším.

- Zkus volnější „rozcuchanější“ culík, který nebude vlásky tahat.

- Vsaď na příjemnější látkové gumičky.

- Zkus si dělat culíky na různých místech… ne stále na tom samém.

- Mokré vlasy si nikdy nedávej do culíku.

- I při česání vlasů buď jemná.

 

CHCI DLOUHÉ VLASY

 

My Hair ladylab

Upnuté culíky a padání vlasů

Příliš těsné culíky jsou pro tvé vlasy stres. Jestliže si je pořádně utahuješ, zalakuješ, navíc ještě proti směru růstu, pak budou vlasy hodně namáhané a křehké. Můžou více vypadávat a celkově ztrácet kondici. Navíc všimla sis někdy, jak když si ten culík pořádně utáhneš, jak to tahá vlasy okolo čela? Kouty určitě nechceš, že ne? Vyplatí se tyto upnuté culíky omezit.

Skvělým kompromisem jsou volnější culíky, kterými si jemně stáhneš vlásky od očí, aby ti nepřekážely, ale zároveň nebudou tahat… Navíc takový „rozcuchaný“ nedbalý vzhled může vypadat super.

 

Gumičky, které jsou šetrné k vlasům

Pokud máš delší vlasy, bez gumičky se určitě neobejdeš. Věděla jsi ale, že i výběr takového doplňku není radno podceňovat? Gumička by neměla být příliš tvrdá a pevná. Pokud si vlasy až moc stahuješ těsnou gumičkou, pak se ti mohou lámat. Ideální jsou látkové gumičky, které jsou k vlasům šetrnější, netahají je, nezamotávají se a jednoduše jsou příjemnější.


vitamíny na vlasy

Vyvaruj se culíkům na stále stejných místech

Pokud nosíš culík často, pak by sis měla dát pozor, abys ho nenosila ve stále stejném místě. Právě v tomto místě by pak mohlo docházet k větší lámavosti vlasů. Vlasy jsou křehčí a ztrácí na objemu. Prostřídej to. Sem tam culík na temeni hlavy, jindy níže…

 

Péče o mokré vlasy

Už jsem ti v mnoha článcích o vlasech říkala, jak moc křehké jsou mokré vlasy. V tento moment bys o ně měla pečovat co nejšetrněji. Pokud máš tedy zlozvyk, že si mokré vlasy dáváš do culíku nebo do drdolu, pak bys měla vědět, že to tvé vlásky oslabuje. Mohou pak více vypadávat, třepit se a lámat…


péče o mokré vlasy

 

Česání vlasů

Než si uděláš culík, určitě si vlasy rozčešeš. A právě nešetrné rozčesávání umí vlasy pořádně zničit. Dbej na to, aby kartáč byl pěkně měkký a jemný, aby tvou vlasovou pokožku zbytečně nedřel a nebyl k vlasům agresivní. Super jsou přírodní materiály na hřebeny.

 

Výživa vlasů

Aby vlasy byly krásně dlouhé, lesklé a husté, nezapomínej jim dopřávat tu nejlepší výživu. Já ti můžu doporučit moje vitamíny na vlasy MY HAIR, které obsahují jen ty nejúčinnější složky pro tvou korunu krásy. Vlasy pak budou mnohem pevnější a odolnější.


upnuté culíky

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty