Letní aktivity: Při které spálíš nejvíc kalorií?

Letní aktivity: Při které spálíš nejvíc kalorií?

Který letní sport je nejlepší na hubnutí? Připravili jsme si pro tebe článek se seznamem sportů, které ti pomohou v létě spalovat kalorie a zhubnout. Inspiruj se a pojď se hýbat. Nejen že to pomůže tvé postavičce, ale ještě to bude i zábava.

Spalování kalorií je velmi individuální

O tom, kolik spálíš kalorií, rozhoduje nejen volba typu sportu, ale i spousta dalších faktorů:

- Muži spalují více kalorií.

- Záleží na tvé váze a výšce.

- Důležitá je také délka aktivity.

- Intenzita aktivity je další z faktorů.

Ale samozřejmě jsou rozhodující i další faktory, jako třeba tvá fyzická kondice, stravování, životní styl, věk, regenerace a podobně…


letní aktivity


Intervalový běh

Běh je super sport na hubnutí! Během 1 hodiny běhu spálíš až 600 kcal. Nevíš, jak začít běhat? Přečti si náš článek. Postupně budeš zlepšovat fyzičku, překonávat osobní rekordy a věř, že si i běh zamiluješ. K tomu pro tebe máme i běžeckou výzvu, která ti pomůže s pravidelností.

Super na hubnutí je intervalový běh. Výhodou intervalového běhu je, že nejen že spaluješ kalorie během aktivity, ale i několik hodin poté! Nastartuješ svůj metabolismus na plné obrátky a začneš efektivně hubnout.

Jízda na kole

Cyklistika patří mezi nejoblíbenější kardio aktivity na spalování kalorií a zlepší fyzičky. Při mírné rychlosti okolo 20 km/h spálíš okolo 550 kcal. Pokud ale do toho pořádně šlápneš, spálíš kalorií mnohem více.

Bude záležet na tom, jakou rychlostí pojedeš, jaký je terén (pokud jedeš do kopce, pořádně si mákneš) a také jak dlouho pojedeš. Takže nejen že budeš poznávat krásy okolí, zajedeš si na výlet a užiješ si čas s rodinou nebo přáteli, ale ještě budeš hubnout.

cyklistika

Plavání

Jaký jiný sport může být v létě populárnější než plavání? Plavání je dobré pro naše zdraví. Za hodinu plávání stylem prsa můžeš spálit okolo 550 kcal. Pokud ale přidáš na tempu a zkusíš i kraula, pak se tato hodnota může vyšplhat až na 700 kcal.

Super je, že během plavání zapojíš jak vrchní část těla, jako jsou ruce, ramena a záda, tak i střed těla a nohy. Zamakáš na celém tělu, zlepšíš svou fyzickou kondici, a ještě přispěješ ke zvýšení vitální kapacity plic – což je dobré pro naše zdraví.

Brusle a koloběžka

Je venku hezky? Vyraz ven. Není nad to spalovat kalorie na čerstvém vzduchu. Pročistíš si hlavu, vypneš na chvíli od všech problémů, a ještě uděláš něco pro své zdraví a postavičku. Ne nadarmo se říká, že brusle dělají hezkej zadek. Za takovou hodinu bruslení ve svižném tempu můžeš spálit až 500 kcal.

Stále oblíbenější jsou také koloběžky! Na koloběžce si pořádně mákneš. Dokonce přitom spálíš více kalorií než při jízdě na kole, a to sice nějakých 800 kcal za hodinu.


bruslení kalorie

Turistika a svižná chůze

Objevuj krásy Česka při turistice. Chůze je nejpřirozenější pohyb. Nasaď svižné tempo a spaluj kalorie jako o závod. Spojíš příjemné s užitečným. Najdi si místa, které chceš navštívit, vezmi s sebou rodinu nebo přátele a buďte společně aktivní.

Spalování kalorií při turistice je opravdu velmi individuální. Bude záležet na terénu, délce a dalších faktorech. Chceš si pořádně máknout a spálit maximum kalorií? Vyraz na výšlap třeba na Sněžku nebo Ještěd. Uvidíš, že další den ten zadek a nohy rozhodně ucítíš. Za takovou hodinu turistiky můžeš spálit okolo 500 – 700 kcal.

Míčové sporty (volejbal, fotbal, basketbal, tenis…)

Pamatuješ si na ty časy, kdy jsi jako malé dítě vzala míč a vyběhla si na hřiště před barák hrát si s ostatními? Pojď být zase trošku více aktivní. Na chatě s kámošema, u vody, u bazénu… Zkus se zabavit u míčových sportů, jako je volejbal, fotbal a basketbal, nebo také tenis či ping pong.

U těchto druhů sportů spálíš cca 300 – 500 kcal za hodinu. Záleží samozřejmě na tom, jak dlouho budeš hrát, jak moc se naběháš a podobně… Ale každá kalorie se počítá a ty budeš o krok blíž k postavě snů.

Abys spalovala co nejvíce kalorií dej si před aktivitou nejprodávanější spalovač tuků pro ženy FAT KILLER. Pomůže ti nastartovat metabolismus, zvýšit výdrž a výkon a ty tak budeš snáze hubnout.


fat killer

Nejprodávanější spalovače
v Československu
Bleskové doručení
do celé Evropy
Nejrůžovější a nejkrásnější balíčky pod sluncem
Nejsme obyčejný e-shop,
jsme holky jako ty